Категорія
Новини
Дата

Уряд звільнив підприємців від сплати ЄСВ, земельного податку і оренди за землю — Зеленський

Уряд повністю звільнив ФОПи і підприємства, працівники яких зараз воюють, від сплати єдиного соціального внеску. Українцям також не потрібно сплачувати податок на землю та орендну плату за неї. Податки можна не сплачувати під час воєнного стану та ще рік після нього, повідомив президент Володимир Зеленський у зверненні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Повністю від сплати ЄСВ звільняються ФОПи першої і другої групи
  • Підприємства та фопи третьої групи звільняються від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до Збройних сил та Територіальної оборони
  • Українці звільняються від сплати податку на землю та орендної плати за землю державної і комунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії.
  • Звільнення від податків буде діяти на час воєнного стану і «ще мінімум на рік після його завершення», повідомив Зеленський.
  • Якщо підприємство не може зараз заплатити податки через війну, воно може відтермінувати сплату.

Контекст

Українці, які втратили можливість працювати через війну, отримають по 6500 грн, повідомив у Зверненні президент Володимир Зеленський. Пенсіонерам проіндексували пенсії.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні