Категорія
Новини
Дата

В «Дії» може зʼявитися віртуальний помічник «Надія». Федоров розповів про впровадження ШІ-технологій у держсервіси

Міністерство цифрової трансформації працює над віртуальним помічником із робочою назвою «Надія», який, зокрема, може зʼявитися в «Дії». Про це заявив віцепремʼєр – голова Мінцифри Михайло Федоров на конференції «Надлюди» від Forbes.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Федоров повідомив, що його команда спілкується з компанією OpenAI, щоб максимально автоматизувати й зробити зрозумілою мовою «відповідь на будь-яке ваше питання».
  • «Наприклад, ви говорите: «Надія, знайди ЦНАП поруч зі мною, який знаходиться в такому-то районі, в такому-то місті, і скажи, які послуги можна отримати». І тобі людською мовою максимально персоналізовано дається відповідь, де можна знайти цей ЦНАП і так далі», – зазначив віцепремʼєр.
  • За його словами, йдеться не лише про те, що можна отримати на порталі або в застосунку «Дія», а взагалі про будь-яку відповідь на питання, що стосується державних сервісів.
  • «Я поки не можу розповісти всю архітектуру, але, звичайно, ми не будемо використовувати персональні дані. Ми дизайнимо систему таким чином, щоб все було максимально безпечно, тому що це головний виклик. З точки зору технології, це буде максимально умовна локалізація», – розповів Федоров.
  • Більше про те, як Мінцифри збирається впроваджувати ШІ-технології у державні сервіси і як скоро це станеться, читайте тут.

Контекст

Мінцифри веде переговори з корпорацією Microsoft щодо інтеграції штучного інтелекту в «Дію», розповів раніше Федоров для «Forbes Україна» у ютуб-проєкті «Business Breakfast з Володимиром Федоріним». Команда Мінцифри вже зробила кілька телефонних дзвінків із Microsoft стосовно впровадження технологій для служби підтримки. У Мінцифри хочуть навчити ШІ оперативно й зрозумілою мовою давати відповіді щодо отримання послуг та того, як працює держава.

«Ми цю технологію точно будемо впроваджувати в нашому контакт-центрі, який комунікує з українцями. Також ми розглядаємо ШІ в світлі надання проактивних послуг і аналізу поведінки громадян», – додав Федоров.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні