Категорія
Новини
Дата

В Україні може з’явитися ще один необанк – «Дія Банк». Над розробкою працює Мінцифри

Команда віцепрем'єра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова працює над розробкою інтерфейсу у застосунку «Дія», до якого зможуть підключатись інші банки. Про це Forbes повідомили два співрозмовники, дотичні до проєкту, та підтвердили у Мінцифри, але поки що без деталей.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ключова мета – роздати максимально можливу кількість карток для виплат соціальної допомоги і покращити гнучкість цього продукту, адже в Мінцифри є претензії до того, як банки оновлюють функціонал.
  • Через фінтех-платформу у «Дії» уряд зможе контролювати цільове використання соціальних коштів та розширити коло банків-партнерів за рахунок підключення невеликих гравців.
  • «Дія Банк» не буде отримувати банківську ліцензію, оскільки їх вже мають банки, які потенційно підключатимуться до платформи.
  • Розробка продукту може коштувати $3-5 млн, говорить топменеджер одного з необанків, що просив не називати його імені.

Контекст

Мобільний застосунок «Дія» працює в Україні з лютого 2020 року. Він дає змогу завантажити документи – паспорт громадянина України, посвідчення водія, студентський квиток, сертифікат про вакцинацію тощо, та отримати доступ до низки державних послуг.

У грудні 2021-ого у застосунку стартувала державна програма єПідтримка, в межах якої українці, вакциновані від COVID-19, могли отримати на цифрову картку 1000 грн. Ці кошти мали цільовий характер – їх можна було використати лише на купівлю книг, оплату квитків на потяг, у кіно або музей.

З початком повномасштабного вторгнення уряд дозволив використовувати кошти на картках єПідтримка для перерахування допомоги армії або купівлі продуктів та почав використовувати цифрові картки для виплати допомоги переселенцям. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні