Категорія
Новини
Дата

В Україні запускають освітню програму для підприємців з 60 000 грантових місць

В Україні стартує програма «Буткемп економічного відновлення» з 60 000 грантових місць для навчання підприємців. Програму запустили освітня платформа Prometheus та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), повідомив співзасновник Prometheus Іван Примаченко.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Підприємці навчатимуться на курсах Гарварду, Дарденської бізнес-школи університету Вірджинії та Університету Райса, а також співзасновників «Нової пошти», Preply, Євгена Клопотенка та інших підприємців України.

Програма має чотири курси.

  1. «Як розпочати власну справу за часів невизначеності: покроковий гайд від топпідприємців України».
  2. «CS50: Основи програмування для бізнес-професіоналів» Гарвардського університету.
  3. «Зростайте до величі: розумне зростання для приватного бізнесу» Дарденської бізнес-школи Університету Вірджинії.
  4. «Фінанси для нефінансистів» Університету Райса.

Контекст

Українська бізнес-освіта неочікувано добре пройшла перший рік великої війни. Майже всі провідні заклади, які вчать підприємців і топменеджерів, рапортують про збільшення кількості студентів у 2022-му. 

У Бізнес-школі Українського католицького університету на пʼятьох магістерських програмах кількість студентів збільшилася майже на 27% – до 118, з них на MBA програмі близько 20, каже CEO Бізнес-школи Ярина Бойчук. Вища школа бізнеса Київської школи економіки збільшила кількість студентів на програмах MBA майже вдвічі – до 20 студентів, розповідає очільниця бізнес-школи Валентина Сахно. 

У «Міжнародному інституті менеджменту» (МІМ) абсолютних цифр не називають, але кажуть про підвищений попит на освіту. У Києво-Могилянській бізнес-школі на 30% збільшилася кількість учасників короткострокових і середньострокових програм. Але учасників MBA стало менше на 15%.  

Регіональним закладам складніше: у рівненській бізнес-школі Smart People на 7% зріс попит на короткострокові програми, але цікавість бізнесменів до середньострокових програм (3-6 місяців) впала вдвічі. Більше про це читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні