Категорія
Новини
Дата

В Україні запустили платформу Nadiyno для допомоги з цифрової безпеки

В Україні запрацювала онлайн-платформа для екстреної допомоги з цифрової безпеки Nadiyno, повідомляє Міністерство цифрової трансформації. Там можна отримати поради із захисту персональних даних і підвищити цифрову грамотність.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У міністерстві нагадали, що Україна опинилися в першій у світі кібервійні, де Росія використовує технології, пропаганду, дезінформацію та цифрові інструменти як справжню зброю. «Тому кожен з нас мусить опанувати прості правила з цифрової безпеки, щоб підтримувати безпеку і стійкість як власного цифрового простору, так і цифрового фронту країни», – кажуть у Мінцифрі.
  • Онлайн-платформі Nadiyno допоможе: посилити власну онлайн-безпеку та захистити себе від онлайн-загроз, підвищити цифрову грамотність громадян, надати поради із захисту персональних даних і пристроїв, підтримку від операторів гарячої лінії та інших фахівців з цифрової безпеки.
  • Зазначається, що жителі тимчасово окупованих територій України можуть отримати рекомендації, що стануть їм у пригоді. Наприклад, які месенджери варто обрати, як підготуватися до перевірки смартфона та уникнути прослуховування в окупації.

Контекст

Платформа Nadiyno створена в межах проєкту «Цифрова екстрена підтримка громадянського суспільства в Україні» від ГО «Інтерньюз-Україна», що фінансується Міністерством закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади (GAC) через канадську неприбуткову організацію eQualitie Inc. 

Інформаційними партнерами платформи є Мінцифри та національний проєкт «Дія.Цифрова освіта».

Нещодавно Міністерство цифрової трансформації презентувало купівлю військових облігацій у застосунку «Дія». Наразі користувачі «Дії» можуть купити від однієї військові облігації номінальною вартістю 1000 грн. Термін погашення – від трьох місяців до півтора року, дохідність – від 11% до 16%. Застосунком «Дія» наразі користуються 18,1 млн українців. Щодня його відкриває кілька мільйонів громадян, каже міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні