Категорія
Новини
Дата

В Україні запустили програму підтримки ветеранського бізнесу: можна отримати до 3 млн грн

Український ветеранський фонд Мінветеранів запустив третю конкурсну програму з підтримки ветеранського бізнесу у 2023 році. Ветерани, ветеранки, члени сімей загиблих захисників і захисниць можуть отримати від 500 000 до 3 млн грн, йдеться у пресрелізі фонду.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

Фінансову підтримку можуть отримати:

  • ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, які зареєстровані як фізичні особи-підприємці;
  • юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за два роки до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

Програма #Варто відбувається у конкурсному форматі. Учасники захищатимуть бізнес-проєкти перед експертною радою.

Контекст

Український ветеранський фонд Мінветеранів уже понад рік підтримує ветеранський бізнес. За 2022-й 269 ветеранів і членів родин загиблих захисників і захисниць отримали фінансове підсилення. В тому числі й за програмою «20 тисяч»

USAID, Mercy Corps, ООН, МХП та український уряд також пропонують гранти для підтримки й розвитку бізнесу. 

Грантові програми розраховані переважно на малий і середній бізнес, який працює в аграрному секторі, ІТ, креативній економіці, експортній галузі. Також є програми для тих, хто лише починає власну справу або вимушений був релокувати підприємство. 

За різними програмами бізнес може залучити від 180 000 до 7 млн грн. Найбільшу кількість грантів пропонує уряд у межах проєкту «єРобота», який започатковано минулого року, та USAID через програму «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ). 

19 українських бізнесів, які скористалися підтримкою програми USAID, увійшли до списку 250 перспективних малих і середніх компаній Next 250.

Які програми пропонують бізнесу та як не припуститися помилки перед подачею заявки, читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні