Категорія
Новини
Дата

В Україні стартує безкоштовна програма для розвитку фінтеху за підтримки Кембриджського університету

Національний банк України та Cambridge Judge Business School запускають навчальну програму для розвитку інновацій у фінансовому секторі України, йдеться у повідомленні НБУ. Реалізація подібних програм – один з елементів Стратегії розвитку фінтеху в Україні до 2025 року.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Програма входить до більш глобальної ініціативи від CJBS під назвою «Help for Ukraine».
  • Навчання є безкоштовним для учасників програми і передбачає лише благодійний внесок кожного на користь ЗСУ. 
  • У рамках програми передбачено лекційну частину і дискусійні клуби-брейнсторми.
  • Склад учасників програми вже сформовано, вони розпочнуть навчання 25 липня. За результатами успішного її завершення учасники отримають сертифікати Cambridge Judge Business School.
  • «Наша програма має стати сучасною фінансовою зброєю, яка вкрай необхідна задля відбудови та подальшого інтенсивного розвитку фінансового ринку України та сегменту фінансових інновацій», – сказав керівник програми, професор Cambridge Judge Business School Андрій Кіриленко.
  • Програма дає можливість залучити до діалогу кращих українських фахівців та світових експертів, зазначив заступник голови НБУ Олексій Шабан. «Попри воєнний стан, ми прагнемо напрацювати рішення, які надаватимуть нові цінності українському фінансовому сектору в майбутньому», – додав він.
  • Програма реалізується за підтримки компаній Mastercard і Deloitte в Україні. 

Контекст

Кембриджський університет (Велика Британія), заснований в 1209 році, входить до пʼятірки найпрестижніших навчальних закладів у світі. 

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, в університеті заснували волонтерську ініціативу Cambridge4Ukraine, яка організовує протести, спілкується з університетами і депутатами, проводить культурні та освітні події на підтримку України та допомагає біженцям знайти притулок у Великій Британії.

Інша організація Кембриджу запустила «Українську гарячу лінію для гостей і господарів», щоб спростити спілкування між українськими біженцями та приймаючими їх сімʼями.

Ініціатива Help for Ukraine передбачає різнобічну допомогу українцям, зокрема, безкоштовне житло і навчання студентам, які вимушено виїхали з України в Європу через війну. 

Кембридж також запровадив індивідуальні гранти для дослідників з України, забезпечує українських студентів практикою у Британії, надає віддалений доступ до своїх ресурсів тощо.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні