Категорія
Новини
Дата

В Україні зростає кількість бажаючих отримати дозвіл на зброю. 93% заявок схвалюють

Майже 226 000 заявок на дозвіл отримати зброю оформили українці за вісім місяців, за даними МВС. З них понад 210 000 було схвалено. Середня кількість заяв у місяць зросла у 1,8 раза в порівнянні з першими місяцями існування Єдиного реєстру зброї, повідомив сервіс Опендатабот.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • 93% заявок, поданих до Реєстру у період з червня 2023 року по лютий 2024 рік, було схвалено – це понад 210 000 дозволів.
  • За перші три місяці роботи українці подали понад 57 000 заявок, з них 87% було схвалено. 
  • У подальшому попит на зброю зростав. Протягом наступних пʼяти місяців українці подали значно більше звернень – понад 168 000 заявок. З них схвалили понад 160 000 або 95%.
  • Найчастіше запити подають через Єдине вікно – 65 000 звернень. Через чат-бот за увесь час звернулося понад 14 000 осіб. 

Контекст

З 23 червня в Україні запрацював електронний Єдиний реєстр вогнепальної зброї. Відтоді громадяни можуть залишити заявку на отримання дозволу на придбання, зберігання, носіння зброї, повідомити про зміну місця проживання у контексті місця зберігання зброї та податися на продовження дозволу онлайн. 

Крім того, за допомогою сервісу можна отримати інформацію про свою зареєстровану зброю.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні