Категорія
Новини
Дата

В Україні запрацював Єдиний реєстр зброї. Деталі

У пʼятницю, 23 червня, повноцінно запрацював Єдиний реєстр зброї, повідомляє міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. За його словами, процедуру отримання дозволів буде спрощено.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Міністр зазначив, що завдяки впровадженню реєстра громадяни зможуть легко отримувати інформацію про свою зареєстровану зброю.
  • Єдиний реєстр зброї передбачає також створення електронних кабінетів, де можна отримати послугу, не виходячи з дому, подавши документи через «Єдине вікно громадянина» або в магазині з продажу зброї.

Контекст

Минулого року в мобільному додатку «Дія» розпочалося опитування громадян щодо їхнього ставлення до обігу зброї в Україні. Усього за тиждень у ньому взяли участь 1 723 939 українців. Згідно з його результатами, 59% українців вважають, що всі громадяни, які відповідають вимогам закону, можуть мати пістолет та вільно носити його з собою в громадських місцях.

Міністр оборони Олексій Рєзніков заявляв, що є послідовним прихильником лібералізації обігу зброї. «Вважаю, що Україні потрібна не тільки лібералізація, але й легалізація обігу зброї. Впорядкування. Формування культури безпечного і відповідального ставлення до зброї», – написав він.

Навесні Клименко анонсував запуск реєстру зброї на кінець червня. «Перші кроки, які ми зараз робимо, – це розробка єдиного державного реєстру зброї, щоб була можливість обмінюватися даними в електронному вигляді з суб’єктами господарювання і з іншими правоохоронними структурами», – казав очільник МВС у березні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні