Категорія
Новини
Дата

В Україні запрацював Єдиний реєстр зброї. Деталі

1 хв читання

У пʼятницю, 23 червня, повноцінно запрацював Єдиний реєстр зброї, повідомляє міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. За його словами, процедуру отримання дозволів буде спрощено.

Ключові факти

  • Міністр зазначив, що завдяки впровадженню реєстра громадяни зможуть легко отримувати інформацію про свою зареєстровану зброю.
  • Єдиний реєстр зброї передбачає також створення електронних кабінетів, де можна отримати послугу, не виходячи з дому, подавши документи через «Єдине вікно громадянина» або в магазині з продажу зброї.

Контекст

Минулого року в мобільному додатку «Дія» розпочалося опитування громадян щодо їхнього ставлення до обігу зброї в Україні. Усього за тиждень у ньому взяли участь 1 723 939 українців. Згідно з його результатами, 59% українців вважають, що всі громадяни, які відповідають вимогам закону, можуть мати пістолет та вільно носити його з собою в громадських місцях.

Міністр оборони Олексій Рєзніков заявляв, що є послідовним прихильником лібералізації обігу зброї. «Вважаю, що Україні потрібна не тільки лібералізація, але й легалізація обігу зброї. Впорядкування. Формування культури безпечного і відповідального ставлення до зброї», – написав він.

Навесні Клименко анонсував запуск реєстру зброї на кінець червня. «Перші кроки, які ми зараз робимо, – це розробка єдиного державного реєстру зброї, щоб була можливість обмінюватися даними в електронному вигляді з суб’єктами господарювання і з іншими правоохоронними структурами», – казав очільник МВС у березні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні