Категорія
Новини
Дата

Велика Британія видала Україні понад €400 млн кредиту

Україна отримала кредит на суму €446,8 млн у рамках проєкту Світового банку, з яких €424,6 млн забезпечено гарантіями Британії. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Мова про проєкт Світового банку «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні». Загальна сума підтримки становить €446,8 млн, і в рамках цього фінансування гарантія Великої Британії становить €424,6 млн.
  • За словами міністра фінансів Сергія Марченка, залучені кошти дозволять забезпечити належне фінансування для працівників бюджетної сфери. 
  • Кошти будуть спрямовані на відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення оплати праці працівників державних органів та бюджетних установ освітньої сфери, як на національному, так і регіональному рівнях.

Контекст

Цільовий фонд створено Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Міжнародною асоціацією розвитку, внески до якого уже надійшли від Данії, Ісландії, Латвії, Литви, Великої Британії, Норвегії, Австрії та США.

На весняних зборах МВФ та Світового банку Мінфін запропонував міжнародним партнерам декілька варіантів фінансової підтримки України, зокрема адміністративний спецрахунок МВФ для зарахування коштів від країн-донорів та через трастовий фонд Світового банку. За словами Марченка, Україні важливо отримувати допомогу у формі ґрантів, оскільки це дасть можливість їй утримувати боргову безпеку на належному рівні.

Напередодні до державного бюджету України надійшов ґрант від США на $1,3 млрд. Кошти отримані у межах пакета фінансування бюджету у $7,5 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні