Категорія
Новини
Дата

Велика сімка домовляється про встановлення обмежень на ціни російської нафти — AFP

Країни G7 досягли прогресу в переговорах щодо обмеження цін на російську нафту та нових санкцій, які гальмуватимуть оборонну промисловість Росії. Про це пише AFP.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Високопоставлений американський чиновник сказав AFP, що переговори про те, як обмежити суму грошей, яку росіяни можуть отримати за свій ключовий експорт нафти, просуваються. «Ми все ще перебуваємо в заключних дискусіях з іншими партнерами G7, які працюють над тим, щоб завершити це, але ми дуже близькі до місця, де лідери G7 приймуть рішення терміново доручити відповідним міністрам розробити механізми встановлення глобального обмеження ціни на російську нафту», — сказав чиновник.
  • Мета плану — позбавити Росію його «головного джерела готівки й знизити ціну на російську нафту». Ідея обмеження цін на російську нафту, а також газ, підтримується Італією і Францією.
  • Іншим заходом, який має на меті покарати Росію та збільшити допомогу Україні, є те, що G7 планує спрямувати кошти, зібрані в результаті нещодавно введених торговельних мит на російський експорт, на допомогу Україні.
  • Президент Джо Байден та інші лідери G7 «будуть шукати повноважень використовувати доходи, зібрані від будь-яких нових мит на російські товари, щоб допомогти Україні та гарантувати, що Росія оплатить витрати на її війну», — сказав чиновник.

Контекст

ЄС схвалив шостий пакет санкцій з частковим ембарго російської нафти – заборона на нафту, що транспортується морем. Постачання трубопроводом «Дружба» не потрапило під санкції. РФ постачала близько 720 000 барелів сирої нафти на день на європейські НПЗ своїм магістральним трубопроводом у 2021 році. Ще 1,57 млн барелів на день вирушали до ЄС із балтійських, чорноморських та арктичних портів, писав Bloomberg.

Водночас Індія веде переговори про подвоєння імпорту російської нафти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні