Категорія
Новини
Дата

Великі банки можуть оштрафувати на понад $1 млрд за використання WhatsApp

Банківським гігантам, зокрема JPMorgan Chase & Co та Bank of America, загрожує штраф у розмірі понад $1 млрд за використання співробітниками несанкціонованих інструментів обміну повідомленнями, включаючи електронну пошту і додатки, такі як WhatsApp, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Morgan Stanley попередньо погодився виплатити Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC) $125 млн та Комісії з торгівлі товарними фʼючерсами (CFTC) $75 млн, щоб завершити розслідування своєї практики ведення обліку, повідомила компанія у липні. Вона вже виділила $200 млн прибутку у другому кварталі на підготовку до штрафу.
  • У другому кварталі Bank of America виділив близько $200 млн на судові провадження, повʼязані з несанкціонованим обміном електронними повідомленнями його співробітниками. Наприкінці липня банк заявив, що веде переговори про врегулювання з SEC та CFTC.
  • Комісія з цінних паперів та бірж вивчає діяльність Citigroup Inc у звʼязку зі спілкуванням співробітників по «незатверджених каналах».
  • Goldman Sachs веде попередні переговори з SEC та CFTC щодо розслідування, йдеться у звіті за другий квартал.
  • Британський банк Barclays заявив, що досяг принципової домовленості про виплату регулюючим органам США $200 млн, йдеться у звіті компанії про доходи за півріччя.
  • Credit Suisse Group AG заявила у липні, що він зареєструвала судовий резерв у розмірі $200 млн, що в основному стосується правил ведення обліку.
  • Наприкінці липня Deutsche Bank оголосив, що виділив €165 млн як додаткові резерви для можливого застосування нормативних вимог, частково у звʼязку з розслідуваннями SEC та CFTC.
  • UBS Group заявила, що регулюючі органи США проводять розслідування щодо банку та інших фінансових установ, повʼязаних із діловими комунікаціями.

Контекст

Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) минулого року почала досліджувати практику використання банками персональних пристроїв, Комісія з торгівлі товарними фʼючерсами (CFTC) також долучилася до цього питання.

Брокерсько-дилерська дочірня компанія JP Morgan Chase & Co була оштрафована SEC і CFTC на $200 млн минулого року через спілкування співробітників на особистих мобільних пристроях, у додатках для обміну повідомленнями та електронною поштою. JP Morgan визнав свою поведінку порушенням законодавства щодо цінних паперів.

Штраф був однією з перших серйозних примусових дій, здійснених головою SEC Гері Генслером.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні