Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада ухвалила закон про стимулювання виробництва крафтових спиртних напоїв

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №5762, який має спростити умови виробництва дистилятів субʼєктами малого підприємництва, повідомив народний депутат, голова податкового комітету Данило Гетманцев. Мета законопроєкту – підтримати малих виробників крафтових спиртних напоїв.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Законопроєкт покликаний пом’якшити регулювання в цій сфері для суб’єктів малого підприємництва, зазначив Гетманцев.
  • Документ дає чітке визначення малих виробників дистилятів та встановити чіткі вимоги до їх матеріально-технічної бази.
  • Пропонується визнати малими виробниками дистилятів суб’єктів господарювання, що виробляють спиртові дистиляти та спиртні напої з власних дистилятів, обсяг реалізації яких не перевищує 10 000 декалітрів за календарний рік, та встановити вимоги до їх матеріально-технічної бази.
  • Малі виробники дистилятів отримають право подавати звіт про обсяги виробленої і реалізованої продукції щоквартально (замість щомісяця) та зменшити штраф за неподання або неправильне подання такої звітності з 17 500 до 1 020 грн.
  • Законопроєкт передбачає зменшення з 500 000 грн до 30 000 грн вартість ліцензії на оптову торгівлю спиртними напоями для малих виробників дистилятів.
  • Документом пропонується дозволити використання усіх спиртних дистилятів, вироблених із сільськогосподарської продукції, для виробництва алкогольних напоїв.
  • Застаріле положення щодо обовʼязкової сертифікації спирту, дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв пропонується виключити.

Контекст

Прийнятий закон має на меті стимулювати розвиток та допомогти легалізувати малих підприємців, які виробляють та продають крафтові спиртні напої та спиртові дистиляти. 

Крім того, він сприятиме, зокрема, просуванню української крафтової продукції на зовнішні ринки, заявляв раніше заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький. За його словами, в Україні є всі умови для розвитку унікальної за якісними та смаковими властивостями продукції.

«Зараз важливо допомагати розвитку галузей підприємництва, які наповнюють бюджети усіх рівнів, та позитивно впливають на зайнятість населення, особливо у сільській місцевості», – наголосив Висоцький.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні