Категорія
Новини
Дата

Відомий бренд таксі підозрюють в причетності до ухилення від сплати 52 млн грн податків

Детективи Бюро економічної безпеки заявили про викриття схеми ухилення від сплати податків на суму 52 млн грн посадовими особами українського представництва всесвітньо відомого бренда таксі. Про це йдеться у повідомленні пресслужби БЕБ. За даними джерел AIN, йдеться про одного з українських партнерів, з якими співпрацювала компанія Uber.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Як заявляє слідство, кошти, які іноземна компанія направляла в Україну на утримання представництва служби таксі і оплату роботи водіїв-партнерів, в незаконний спосіб переводилися в готівку. 
  • «Директор та головний бухгалтер компанії організували схему за якої платежі здійснювалися на рахунки низки ФОПів в якості оплати за неіснуючі «інформаційно-посередницькі послуги», – йдеться у повідомленні.
  • В БЕБ повідомили, що це дозволяло уникати сплати податків до державного бюджету у повному обсязі. Встановлена сума ухилення – 52 млн грн.
  • Назву служби таксі правоохоронці не уточнюють.
  • За інформацією AIN.UA, йдеться про одного з українських партнерів, з якими співпрацювала компанія Uber.

Контекст

За інформацією видання, деякі з таких компаній-посередників мають російське коріння, що й пришвидшило їх викриття правоохоронними органами, оскільки про існування такої схеми говорили давно і багато не лише з точки зору ринку таксі, а й згадуючи сервіси доставки, що присутні на українському ринку.

Глобальний сервіс райдхейлінгу Uber з капіталізацію у $58 млрд після паузи на початку вторгення вирішив продовжити працювати в Україні. Наразі замовити поїздки можна у 18 містах проти девʼяти на початку року. Компанія працює в Україні у збиток, але готова продовжити інвестувати, заявляла в інтервʼю Forbes віцепрезидентка, регіональна менеджерка Uber у Європі, Близькому Сході та Африці Анабель Діаз Кальдерон.

Протягом січня-лютого 2023 року за результатами виявлення ризиків у сфері оподаткування створено та направлено до підрозділів детективів БЕБ 55 аналітичних продуктів та 10 аналітичних довідок на загальну суму ймовірних втрат бюджету 3,2 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні