Категорія
Новини
Дата

Виробник спортивних товарів Nike розірвав контракт із російським «Спартаком»

Американська компанія з виробництва спортивних товарів завершила співпрацю з московським футбольним клубом «Спартак» через санкції УЄФА. Про це повідомляє пресслужба «Спартака».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Компанія Nike повідомила ФК «Спартак» про припинення спонсорського контракту в звʼязку з тим, що, відповідно до вердикту УЄФА, наш клуб не зможе брати участь у єврокубках наступного сезону», – йдеться в повідомленні.
  • «Керівництво комерційного напряму «Спартака» веде роботу з пошуку нового постачальника екіпірування», – зазначається в повідомленні.

Контекст

Компанія Nike була технічним спонсором «Спартака» з 2005 року. У сезоні–2021/22 «Спартак» дійшов до 1/8 фіналу Ліги Європи, однак через війну Росії в Україні УЄФА відсторонив московський клуб від подальшої участі в турнірі.

Пізніше Союз європейських футбольних асоціацій оголосив про рішення не допустити російські клуби до участі в європейських клубних турнірах у рамках сезону–2022/23. Перше санкційне рішення було прийняте ФІФА. Воно передбачало те, що Росія може виступати в змаганнях без своєї назви, гімну та прапора. Однак це рішення не задовільнило футбольну спільноту – європейські країни оголошували про намір бойкотувати матчі проти Росії.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні