Алла Горська. Боривітер, Український Дім
Категорія
Новини
Дата

Виставку «Алла Горська. Боривітер» відвідали 51 000 людей. Це рекорд для Українського Дому

Дохід від продажу квитків на виставку, присвячену Аллі Горській, склав 2,7 млн грн. Фото: Український Дім

За півтора місяця виставку «Алла Горська. Боривітер» відвідало понад 51 000 людей. Про це директорка Українського Дому Ольга Вієру написала на своїй Facebook-сторінці.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Дохід від продажу квитків на виставку, присвячену Аллі Горській, склав 2,7 млн грн, розповіла Вієру Forbes.
  • На створення масштабної експозиції з понад 100 творів витратили 1,8 млн грн. Більшу частину віддали на експлуатаційні витрати – 1 млн грн, організація та продакшн обійшлися у 800 000 грн, каже вона. Отриманий прибуток планують вкласти у наступний проєкт Українського Дому.
  • У вихідні виставку відвідували від 2000 до 3000 людей, написала Вієру. Близько 10 000 гостей згідно з програмою лояльності відвідали експозицію безкоштовно.
  • «Виставка потрапила у живий оголений нерв і зрезонувала надпотужно, – каже Вієру. – Ще на етапі задуму було очевидно, що проєкт викличе інтерес, але міру цього інтересу навіть ми, організатори проєкту, уявити собі не могли».
  • Раніше рекордними були результати виставки картин Марії Примаченко: за 2,5 місяці на неї прийшли понад 50 000 осіб. Половина відвідала її безкоштовно та за пільговими квитками, казала Вієру. Від продажу квитків на цю виставку вдалось отримати понад 2 млн грн, розповідала Вієру.
  • Причиною рекордної відвідуваності виставки «Алла Горська. Боривітер» Вієру вважає сарафанне радіо – відвідувачі закликали прийти на виставку своїх друзів. З її слів, підтримка проєкту та рівень заохочення інших до відвідування в соцмережах теж стали безпрецедентними.

Контекст

«Алла Горська. Боривітер» – перша ретроспективна виставка художниці, для якої зібрали понад 100 творів. Робота над нею тривала щонайменше пів року, розповідала кураторка виставки Олена Грозовська. Над проєктом працювали арт-фундація «Дукат» разом із Українським Домом.

Грозовська називає Горську іконою дисидентського руху – «неординарна, харизматична та яскрава особистість, художниця, що проявила себе у різних видах мистецтва». Горська створювала живопис, графіку, сценографічні рішення вистав. На сході України, у Донецьку та Маріуполі зокрема, її мозаїчні панно прикрашали будівлі.

Весь творчий доробок Горської-монументалістки практично втрачено: більшість її робіт потрапила під окупацію ще 2014 року, на підконтрольній Україні території збереглися тільки дві мозаїки, йдеться на сайті Українського Дому.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні