Категорія
Новини
Дата

Компанію-власницю FlixBus оцінили у $3 млрд. Інвестори вірять у швидке відновлення мобільності після пандемії

Німецька транспортна компанія FlixMobility, яка володіє автобусною мережею FlixBus, закрила новий раунд фінансування. За його підсумками компанію оцінили у $3 млрд, пише TechCrunch.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • FlixMobility залучила понад $650 млн у ході раунду фінансування серії G.
  • У ньому взяли участь новий інвестор Canyon Partners, а також існуючі – General Atlantic, Permira, TCV, HV Capital, Blackrock, Baillie Gifford і SilverLake.
  • Співзасновник компанії Йохен Енгерт зазначив, що кошти використають на розширення мережі перевезень на ринку США і в Європі.
  • Окрім того, компанія планує вийти на нові ринки.

Контекст

Останній раунд фінансування FlixMobility відбувся 2019 року. Тоді оцінка компанії склала $2 млрд. Таким чином, її вартість зросла в півтора раза. Це є ознакою того, що інвестори очікують швидкого відновлення мобільності.

З початком пандемії COVID-19 сфера транспорту, туризму та інші постраждали від карантинних обмежень. Зокрема, торік FlixMobility перевезла 30 млн пасажирів у всьому світі. 2019 року – 62 млн пасажирів.

Незважаючи на труднощі, повʼязані з пандемією, FlixBus вжила заходів безпеки і навіть розширила маршрути в деяких країнах. Зокрема, торік в Україні вона запустила дві нові автобусні лінії, повідомили Forbes.ua в компанії. Але в основному була змушена скоротити або повністю припинити обслуговування минулого року.

Однак, як зазначив співзасновник FlixMobility Андре Швамляйн, нині ситуація покращується, через те що кількість вакцинацій зростає. «Наразі США лідирують, ми вже перевищили кількість бронювань до COVID-19 у США. Європейський ринок набирає обертів із затримкою в один-два місяці. Тому ми дуже оптимістично дивимося на те, що подорожі і мобільність відновляться», – зазначив він.

Довідка

FlixMobility заснована 2013 року в Мюнхені. Компанія займається автобусними та залізничними перевезеннями. Нині автобусна компанія FlixBus є в 36 країнах, а з 2018 року FlixMobility також розвиває мережу поїздів далекого сполучення FlixTrain. Наразі компанія вже має рейси FlixTrain по всій Німеччині, а на початку травня 2021 року перші екологічні поїзди FlixTrain було запущено в Швеції. Сама FlixMobility не володіє транспортними засобами, а працює з незалежними партнерами. В Україні FlixBus почав роботу в червні 2019 року. Нині тут працюють 13 автобусних ліній цієї компанії.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні