Категорія
Новини
Дата

Vodafone Україна через війну втратила 400 000 абонентів і 1,5 млрд грн – CEO компанії

Фінансові збитки мобільного оператора Vodafone Україна через війну оцінюються в 1,5 млрд грн, сказала в інтерв'ю Forbes CEO компанії Ольга Устинова (публікація інтерв’ю очікується найближчим часом). За її словами, показники другого кварталу будуть «значно скромніші», ніж минулого року.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За рахунок великої вимушеної міграції в першому кварталі Vodafone Україна втратила 400 000 абонентів. Це люди, які припинили користуватися послугами, які втратили дохід, каже Устинова. Через це компанія отримала збитків на 1,5 млрд грн.
  • У першому кварталі 2022 року виторг Vodafone Україна зріс на 10%, до 5,2 млрд грн. Проте, компанія наголошує, що це позитивний ефект майже двох мирних місяців року. За словами Устинової, у компанії були дуже потужні перші місяці 2022 року, тому і такі результати першого кварталу. «Зараз ситуація інша», – зазначила вона.
  • «Показники за другий квартал я розкрити не можу, але вже зараз бачимо, що вони будуть значно скромніші, ніж у 2021-му», – сказала CEO Vodafone Україна.
  • На території України компанія надала безкоштовних послуг абонентам, що знаходяться у важких умовах, на 230 млн грн.

Контекст

Vodafone Україна, що входить до складу азербайджанського NEQSOL Holding, у І кварталі 2022 року наростив дохід до майже 5,2 млрд грн. Це на 10% більше, ніж роком раніше. Показник OIBDA зріс на 15% та перевищив 2,9 млрд грн. Маржа OIBDA зросла на 2,6 п.п., до 56,7%. Чистий прибуток становив 515 млн грн, зменшення передусім обумовлене коливаннями валютного курсу, пояснюється в пресрелізі.

Vodafone у березні почала надавати своїм українським клієнтам послугу «Доступний роумінг», який нині доступний у 27 країнах Європи. Послуга пропонує безкоштовне підключення пакетів мобільного інтернету, хвилин для розмов та повідомлень. Компанія підключила своїм клієнтам безкоштовні послуги в роумінгу на суму 127 млн грн. Загалом безкоштовних послуг в Україні підключено на суму 230 млн грн, за кордоном – на суму 330 млн грн. Ними скористалися 13 млн клієнтів.

Мобільний оператор «Київстар» збільшив у І кварталі дохід на 15,1% у місцевій валюті. У березні 2022 року дохід в Україні становив 2,8 млрд грн. Ці показники зумовлені зростанням клієнтської бази 4G «Київстар», яка збільшилася на 30,7% у річному обчисленні, зазначалося у фінзвіті. Зростання доходів від мобільного зв’язку також спровоковане вищими доходами від роумінгу, які зросли втричі порівняно з показниками попереднього року.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні