Категорія
Новини
Дата

Увімкнена геолокація на телефоні не допомагає ворогу проводити наведення на цілі, але в чатах краще не ділитися інформацією про розташування (уточнено)

1 хв читання

Допис Міністерства внутрішніх справ про те, що російська армія орієнтується на телефони з увімкненою геолокацією, щоб завдавати удари, не відповідає дійсності. Однак поширювати у Viber чи Telegram своє розташування не варто, пише Держспецзв'язку.

  • «Ворог зрозумів, що українці знищують мітки. Тому тепер використовує телефони з увімкненою геолокацією», — ідеться в телеграм-каналі Патрульної поліції Вінницької області. Допис видали.
  • Держспецзвʼязку уточнило інформацію. Ідеться не про геолокацію на телефоні, а про геолокацію, поширену в месенджерах Viber чи Telegram.
  • «Випадково кудись відправити повідомлення зі своєю локацією можна, наприклад, через Viber чи Telegram. Не діліться в публічних чатах інформацією, як і куди легко проїхати. Тільки в особистих повідомленнях із друзями, але краще за все – в телефонній розмові», — пише Держспецзвʼязку.
  • Держорган додає, що у ворога немає технології відстежування геолокації.

Окупанти залишають мітки, щоб коригувати вогонь. Це можуть бути позначки фарбою на дорогах і дахах будинків, стрічки на деревах. Кіберполіція створила спеціальний бот для повідомлень про виявлені мітки, які окупанти лишають на дорогах: @ukraine_avanger_bot. Можна сфотографувати точки, і вони потраплять до єдиної бази на Google Maps. Фото необхідно робити через бот та додавати геомітку. Збройні сили закликали зривати стрічки з дерев. Намальовані мітки краще заклеювати, ніж замальовувати, оскільки фарба все одно видима в ультрафіолеті.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні