Категорія
Новини
Дата

Ворог значно уповільнився, на захоплених територіях ФСБ «працює» з населенням, Росія стала найбільш підсанкційною країною світу – головні події ночі

Ворог значно уповільнився в просуванні територією України, на захоплених територіях ФСБ створює оперативні групи для психологічного тиску на місцеве населення, Росія стала найбільш підсанкційною країною світу, а президент країни-агресора вербує іноземців для війни в Україні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Головні події ночі:

  • Ворог значно уповільнив просування: на Сіверському напрямку триває героїчна оборона Чернігова. Сили оборони Києва продовжують захищати столицю по зовнішньому рубежу. На південних напрямках проводиться оборонна операція вздовж кордону, здійснюється прикриття морського узбережжя та ведуться оборонні бої в передмісті Миколаєва, повідомляє Міноборони.
  • На тимчасово окупованих територіях Херсонської та Миколаївської областей окупанти застосовують насильницькі дії та психологічний тиск на місцевих жителів. ФСБ створює оперативні групи для роботи з населенням, зокрема, для виявлення спротиву. За інформацією Міноборони, створено до 10 тактичних груп психологічної боротьби із завданнями щодо проведення пропагандистської роботи з місцевим населенням. Окупанти також залякують населення північної частини АР Крим наступом Збройних Сил України.
  • США підтверджують інформацію про можливе залучення РФ іноземних найманців для участі у війні проти України. Військове просування окупантів вглиб України на багатьох напрямках зупинено, і Володимир Путін визнав за потрібне спробувати залучити іноземних бійців, заявив речник Пентагону Джон Кірбі в інтервʼю CNN.
  • Росія стала об’єктом понад 5530 світових санкцій і таким чином є найбільш підсанкційною країною у світі, повідомляє Bloomberg із посиланням на дані глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum.ai. З 22 лютого США та союзники наклали на РФ 2778 нових санкцій. Переважна більшість обмежень запроваджена проти фізосіб – 2427, порівняно з 343 санкціями проти юридичних осіб, якими зазвичай є компанії чи державні установи. Найбільше санкцій щодо Росії запровадила Швейцарія – 568.
  • У Держдепартаменті США назвали слова голови МЗС РФ Сергія Лаврова щодо війни в Україні нахабною брехнею. Речник Державного департаменту США Нед Прайс у Twitter прокоментував твіт посольства РФ із цитатою Лаврова, що «мета спеціальної військової операції Росії – зупинити будь-яку війну, яка може розпочатися на території України або розпочатися звідти». Прайс заявив, що «це нахабна брехня», а «спецоперація» Росії розпалює війну в Україні.
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні