Чому стало складно купувати квитки на Захід країни. Пояснення УЗ /пресслужба «Укрзалізниці»
Категорія
Новини
Дата

«Всі їдуть у Карпати». В УЗ пояснили, чому стало складно купувати квитки на Захід країни

1 хв читання

Чому стало складно купувати квитки на Захід країни. Пояснення УЗ Фото пресслужба «Укрзалізниці»

«Укрзалізниця» наростила оборотність вагонів на 44% з 2021 року, але попит на квитки, особливо в напрямку Карпат, все одно значно перевищує пропозицію, пояснив керівник пасажирського напряму УЗ Олександр Перцовський в інтерв’ю Forbes Ukraine. На складнощі з придбанням квитків на Захід країни останні тижні скаржиться багато користувачів у соцмережах.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Аеропорти закриті, тож пасажиропотоки перейшли головно на залізницю, пояснив голова пасажирського напряму УЗ. 
  • При цьому майже весь внутрішній туризм в Україні цього сезону переорієнтувався на Карпати. «Через війну Азовське море недоступне, доступ до Чорного обмежений через мінування, до багатьох інших локацій – також», – зазначив Перцовський. 
  • З 2021 року «Укрзалізниця» наростила оборотність вагонів на 44% – зараз один вагон у середньому перевозить 9500 пасажирів на рік. «Намагаємося, щоб потяг після прибуття на кінцеву станцію стояв не довше, ніж потрібно для санітарної обробки», – повідомив він. 
  • Від нарощування пропозиції за популярними напрямками на Заході країни УЗ стримує інфраструктура. Гірська місцевість і малі платформи станцій на Заході країни обмежують можливості компанії зі збільшення швидкості й кількості вагонів, пояснив Перцовський. 

Контекст

За перше півріччя «Укрзалізниця» перевезла на 23% більше пасажирів, ніж торік – 13,3 млн. 

За останній рік до повномасштабного вторгнення Росії УЗ перевезла близько 25 млн пасажирів. 

З чим пов’язане таке зростання та який прогноз до кінця року – в інтерв’ю Forbes керівника пасажирського напряму УЗ Олександра Перцовського.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд