Категорія
Новини
Дата

Втрати економіки України через війну за тиждень зросли на $12,2 млрд – проєкт «Росія заплатить»

Прямі втрати економіки України через руйнування та пошкодження цивільної та військової інфраструктури за минулий тиждень зросли на $12,2 млрд. На 11 квітня загальна сума прямих задокументованих збитків інфраструктури сягнула $80,4 млрд, або 2,4 трлн грн, свідчить аналіз проєкту «Росія заплатить». 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Загальні втрати економіки України через війну, враховуючи як прямі втрати, розраховані в проєкті «Росія заплатить», так і непрямі втрати, коливаються від $564 млрд до $600 млрд, за оцінками Мінекономіки та KSE.  
  • За 47 днів російської агресії в Україні пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 23 000 км доріг, 37 000 кв. м житлового фонду, 319 дитячих садочків, 546 закладів освіти, 205 медзакладів, 145 заводів та підприємств. 
  • Внаслідок війни постраждали щонайменше 54 адміністративні будівлі, 277 мостів та мостових переходів, 10 військових аеродромів, вісім аеропортів та два порти. Також станом на 8 квітня пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 74 релігійні споруди та 62 інші культурні споруди.
  • Найбільше зростання вартості втрат на поточному тижні призвело зростання за статтею «житлова нерухомість». Друга за величиною причина зростання – втрата активів підприємств. Також в оновлених розрахунках було уточнено вартість закладів охорони здоров’я, з урахуванням структури цих закладів у розрізі типів (лікарні, амбулаторії, поліклініки, лабораторії тощо).
Втрати економіки України через війну за тиждень зросли на $12,2 млрд – проєкт «Росія заплатить» /Фото 1

Контекст 

Кабмін виділив перший 1 млрд грн із резервного фонду на відновлення звільнених від російських військ територій. Кошти підуть на ліквідацію наслідків воєнних дій та першочергове відновлення інфраструктури.

На 1 квітня сума збитків для інфраструктури становила $68,2 млрд, або майже 2 трлн грн, за даними проєкту «Росія заплатить». Держбюджет втрачає близько 2 млрд грн на день через бойові дії, підрахували у Мінфіні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні