Категорія
Новини
Дата

Кабмін виділив перший 1 млрд грн на відновлення звільнених від окупантів територій

Кабінет міністрів виділив 1 млрд грн із Резервного фонду на відновлення звільнених від російських військ територій. Кошти підуть на ліквідацію наслідків воєнних дій та першочергове відновлення інфраструктури, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 400 млн грн буде виділено для Київської області. По 250 млн грн – Чернігівській та Сумській областям. Ще 100 млн грн – для Житомирщини.
  • Кошти будуть спрямовані на ремонт інженерних мереж і систем для відновлення тепла, газу, води, електроенергії. Також – на розбирання руйнувань, ремонт покрівель, заміну вікон і дверей, ліквідацію вибоїн на дорогах та інші першочергові потреби.
  • Розпорядником коштів будуть військово-цивільні адміністрації в кожній області.

Контекст

На 1 квітня сума збитків для інфраструктури вже сягнула понад $68,2 млрд, або майже 2 трлн грн, за даними проєкту «Росія заплатить». Загальні втрати, понесені в ході війни, складають $564–600 млрд. Держбюджет втрачає близько 2 млрд грн на день через бойові дії, підрахували у Мінфіні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні