Категорія
Новини
Дата

ВВП України впаде на 10% у 2022 році. Країні потрібно буде $4,8 млрд зовнішнього фінансування

Міжнародний валютний фонд заявив, що Україні потрібно буде $4,8 млрд зовнішнього фінансування у 2022 році. Країна зануриться у рецесію. Український ВВП скоротиться на 10%, якщо війна припиниться швидко, передає Bloomberg заяву фонду.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Якщо війна в Україні продовжиться, ВВП може впасти до 25-35%. МВФ порахував ці дані, порівнявши скорочення ВВП Іраку, Лівану, Сирії і Ємену. Економічна оцінка була підготовлена ​​для розгляду правлінням МВФ щодо екстреної позики нації в розмірі $1,4 млрд, яку минулого тижня схвалили виконавчі директори.
  • Справжні потреби у фінансуванні можна буде порахувати лише після війни. Тоді сума фінансових потреб може бути вищою, на думку МВФ.
  • МВФ створює траст, куди різні країни можуть передавати кошти.
  • Фонд визнає суттєву невизначеність щодо фінансового стану України. ЇЇ здатність погасити кредити МВФ піддається винятковим ризикам. Але, на думку МВФ, кредит фонду дозволить активізувати надходження від інших країн.
  • Якщо війна припиниться швидко, борг України залишиться стабільним завдяки $31 млрд резервів, які зафіксовані на кінець 2021 року.

Контекст

ВВП України впав на 6,6% у 2014, і на 9,8% у 2015 після анексії Росією Криму. Водночас, ВВП зріс на 3,2% минулого року завдяки високим врожаям і високому споживчому попиту.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні