Категорія
Новини
Дата

WhatsApp заблокує дзвінки та повідомлення незгодним із новою політикою конфіденційності користувачам

Месенджер WhatsApp, який належить Facebook, з 15 травня вводить зміни в політику конфіденційності. Користувачі, які не погодяться з нею, не зможуть здійснювати дзвінки та відправляти повідомлення, заявив Business Insider представник компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Обмеження функціональності відбудеться не одразу після 15 травня, коли вступить у силу нова політика.
  • Користувачі, які не погодилися з новою політикою WhatsApp, почнуть втрачати доступ до чатів і дзвінків через кілька тижнів. Вони зможуть скористатися цими функціями у разі, якщо з ними звʼяжуться і вони натиснуть на повідомлення месенджера.
  • Ще через кілька тижнів користувачі не будуть отримувати дзвінки або повідомлення.
  • Користувачам приходитимуть постійні нагадування в застосунку про необхідність прийняття нових умов.
  • WhatsApp не видалятиме облікові записи користувачів, які відмовляються приймати нову політику.

Контекст

Зміни в умовах користування WhatsApp були заплановані на лютий. Нова політика дає змогу обмінюватися даними з материнською компанією WhatsApp – Facebook. Зокрема, передаватимуться дані про IP-адресу, список контактів або номери телефонів. Крім того, соцмережа отримає доступ до даних про транзакції користувача через Facebook Pay або магазини в WhatsApp.

Однак введення нової політики відклали на три місяці після невдоволення користувачів. WhatsApp заявила, що оновлені умови застосовуватимуться тільки до бізнес-акаунтів для обміну повідомленнями, що дасть змогу компаніям легше підключатися до Facebook. Зрештою, WhatsApp оголосила про зміну політики конфіденційності з 15 травня.

11 травня Німеччина заборонила WhatsApp на три місяці збирати дані німецьких користувачів, пише Bloomberg. Комісар Гамбурга щодо захисту персональних даних та свободи інформації Йоханнес Каспар заявив, що спроба примусити користувачів погодитися з новими правилами є незаконною. Він також звернувся до регуляторів інших європейських країн, закликавши ввести аналогічні заборони.

Цікавий факт

Після новини про внесення змін до політики конфіденційності WhatsApp у січні СЕО Tesla Ілон Маск рекомендував завантажувати застосунок Signal. Деякі інвестори забажали придбати акції сервісу, проте сплутали його з компанією зі сфери медтеху Signal Advance. Ще напередодні акція Signal Advance коштувала $0,6, тоді як 11 січня один цінний папір досяг вартості у $38,7. Ринкова капіталізація з $55 млн піднялася до $1,4 млрд. А компанії-розробника месенджера Signal немає на біржі.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні