Володимир Зеленський і Фуміо Кісіда /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Японія може надати Україні $3,3 млрд у межах плану G7 про використання доходів від заморожених російських активів – Kyodo

1 хв читання

Володимир Зеленський і Фуміо Кісіда Фото Getty Images

Японія розглядає можливість надати Україні кредит на $3,3 млрд у межах підтримки країн «Великої сімки» з використанням відсотків від заморожених російських активів. Про це пише 17 липня Kyodo, посилаючись на дипломатичні джерела.

Ця допомога надасть критичну підтримку Україні в середньостроковій перспективі та допоможе покрити її потреби у фінансуванні до 2025 року й наступний період.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Члени G7 домовляються про розподіл допомоги після того, як їхні лідери дійшли згоди під час саміту в Італії в червні про виділення $50 млрд на підтримку України.
  • Очікується, що США та ЄС нададуть по $20 млрд, а Японія, Велика Британія та Канада розділять між собою решту $10 млрд, повідомили джерела. 
  • Країни G7 планують реалізувати цей проєкт до кінця 2024 року.
  • Франція, Німеччина та Італія поки що навряд чи братимуть участь у цій програмі, оскільки ЄС вже має подібний план підтримки, зазначили джерела.
  • Міністри фінансів і очільники центральних банків країн G7 готові обговорити це питання, коли зберуться в Ріо-де-Жанейро пізніше цього місяця, повідомили джерела.

Контекст

13 червня на саміті в Італії країни «Великої сімки» домовилися про кредит для України на $50 млрд під заставу російських активів, який ґрунтуватиметься на розмірах їхніх економік. Очікується, що допомога почне надходити до кінця року.

До G7 входять США, Канада, Японія, Велика Британія, Франція, Німеччина та Італія. ЄС, США, Японія та Канада заморозили активи російського центрального банку на суму близько $300 млрд у 2022 році, коли РФ вторглася в Україну. 

Лише близько $5–6 млрд перебувають у США, більша частина зберігається в Європі, зокрема в центральному депозитарії цінних паперів Бельгії Euroclear. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд