Категорія
Новини
Дата

З початку війни в Україні загинули 38 дітей, постраждала 71 дитина – омбудсмен

З початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну загинули 38 дітей та постраждала 71 дитина. Про це повідомила Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На 12-ту годину 6 березня в Україні загинули 38 дітей та 71 дитина постраждала, але дані не є остаточними, оскільки встановити кількість убитих та поранених жителів Маріуполя Донецької області та міста Ірпінь на Київщині зараз неможливо, поінформувала омбудсмен.
  • За останню добу внаслідок обстрілів ворога у Маріуполі загинув півторарічний хлопчик. У Бучі на Київщині двоє важкопоранених дітей померли через неможливість отримати медичну допомогу.
  • На виїзді з Ірпіня окупанти відкрили вогонь по цивільних громадянах під час їхньої спроби евакуюватися з міста. Щонайменше троє людей загинули, в тому числі – двоє дітей, ще одна людина в тяжкому стані через поранення, уточнила Денісова.
  • Хлопчик, який народився в Харкові 40 днів тому, помер від пневмонії після кількаденного перебування у бомбосховищі.
  • Унаслідок повітряної атаки ворога на Білу Церкву ракетними ударами були пошкоджені 15 приватних будинків, де були літні люди та діти. Кількість жертв невідома.
  • У напрямку Гостомель – Буча – Ірпінь в укриттях перебуває до 70 малюків, є поранені, але ворог не допускає до дітей лікарів та волонтерів, уточнила Денісова.

Контекст

Збройні сили РФ продовжують грубо порушувати основоположні права дітей – право на життя та охорону здоров’я, гарантовані кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини, наголошує український омбудсмен.

24 лютого Росія напала на Україну. Російські війська порушують всі визнані правила ведення бойових дій, розстрілюючи мирне населення та атакуючи цивільну інфраструктуру. Українські міста зруйновані, від артилерійських та авіаударів постраждали цілі райони, деякі населені пункти майже не підлягають відновленню.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні