Категорія
Новини
Дата

За три кроки до дефолту. S&P знизило кредитний рейтинг Росії до CCC-

Рейтингове агентство S&P знизило кредитний рейтинг Росії до CCC- з BB+. Ще три пониження, і країна опиниться у стані дефолту. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву агентства.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Основні факти:

  • «Зниження рейтингу відбулося після введення заходів, які, на нашу думку, можуть істотно підвищити ризик дефолту», — йдеться в повідомленні S&P.
  • Агентство переглядатиме рейтинг і визначає ймовірним подальше зниження.

Контекст:

Попереднє зниження рейтингу S&P було менше як тиждень тому — з ВВВ- до BB+. Нові санкції через вторгнення в Україну змусили агентство переглянути рішення. Ідеться про відключення найбільших банків від системи SWIFT, санкцій проти Центрального банку та Міністерства фінансів Росії, блокування валютних резервів. Ці кроки спричинили потрясіння на фінансових ринках країни.

S&P зазначає, що заходи контролю за рухом капіталу, запроваджені російським урядом для захисту рубля, можуть обмежити здатність країни погасити свій борг. Крім того, ряд міжнародних компаній закрили свої офіси й перестають постачати продукцію до Росії.

Раніше агентство Fitch понизило рейтинг Росії з ВВВ до В з негативним прогнозом. Слідом рейтинги окупанта знизило агентство Moody’s з Ваа3 до B3 — відразу на шість ступенів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні