Категорія
Новини
Дата

Російська економіка обвалиться до рівня кризи 1998 року — JPMorgan

JPMorgan заявив, що очікує, що економіка Росії скоротиться на 35% у другому кварталі та на 7% у 2022 році, оскільки економіка зазнає зниження економічного виробництва, порівнянного з кризою 1998 року

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

  • «Зниження російського ВВП від піку до мінімуму зараз очікується на рівні близько 12%, порівняно з кризами 1998 (~10%) і 2008 (~11%) і шоком COVID-19 (~9%)», пише Анатолій Шаль з JPMorgan сказано в записці до клієнтів.
  • JPMorgan очікує, що цього року експорт росії знизиться приблизно на 13%, внутрішній попит – приблизно на 10%, а імпорт – приблизно на 30%.
  • «Зростаюча економічна та політична ізоляція Росії призведе до зниження зростання в довгостроковій перспективі», – додав Шал.
  • «Ми очікуємо зростання в Росії приблизно на нуль у наступному році (проти -1,0% раніше) і тенденцію зростання приблизно на 1% у довгостроковій перспективі».

3 березня російський олігарх Олег Дерипаска заявив, що на Росію чекає найжорстокіша економічна криза мінімум на три роки через її війну з Україною.«Помножте кризу 1998-го мінімум на три» – російський мільярдер Дерипаска прогнозує «найжорстокішу» кризу в Росії через війну з Україною.

Світ протестує проти агресії Росії, зокрема за допомогою санкцій. Навіть традиційно нейтральні країни – Швейцарія, Південна Корея, Сінгапур – вирішили завдати удару російській економіці, щоб допомогти закінчити війну в Україні. За цим посиланням повний список санкцій.

Також Евросоюз та Велика Британія вперше ввели персональні санкції проти Володимира Путіна.

Також через війну Росії проти України міжнародні компанії розривають співпрацю з російським бізнесом. Nike, Apple, Boeing – хто ще припинив бізнес із РФ читайте в нашому тексті «Які світові компанії більше не ведуть бізнес із Росією».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні