Категорія
Новини
Дата

За зламом російського Rutube стоїть група Anonymous. Уражено майже 75% баз даних

1 хв читання

Російську відеоплатформу Rutube зламала хакерська група Anonymous. Платформа не працює вже третій день та, ймовірно, вже не підлягає відновленню. Про це хакери повідомили у Twitter.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Уражено майже 75% баз даних та інфраструктури основної версії платформи, а також 90% резервної копії та кластера для відновлення баз даних.
  • Це означає, що Rutube, імовірно, зник назавжди, повідомляють хакери.

Контекст

Кібератака на Rutube почалася вранці 9 травня. Представники платформи повідомили, що за годину їм вдалося локалізувати інцидент, врятувати контент і заблокувати доступ третіх осіб до бібліотеки сервісу. Однак Rutube досі не працює.

Увечері 9 травня російський The Village із посиланням на джерело в Rutube написав, що хакери повністю видалили вихідний код платформи і його не можна відновити. На думку джерела, кібератака сталася через витік кодів доступу до сайту. 

Вранці 10 травня телеграм-канал «RUTUBE вещает» спростував інформацію про те, що вихідний код платформи втрачений. Однак адміністрація проєкту визнала, що зіткнулася із найпотужнішою кібератакою за всю історію існування відеохостингу. 

Заступник голови комітету Держдуми з інформполітики Антон Горєлкін заявив, що Rutube повернеться 11 травня. За його словами, відновлювальні роботи завершуються.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд