Категорія
Новини
Дата

Залужний вирішив скасувати порядок отримання дозволів на пересування військовозобов’язаних після наради у Зеленського

Президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному скасувати порядок отримання військовозобов’язаними дозволів на переміщення між областями України. Про це пише УП із посиланням на джерела в Офісі президента. Після наради у президента Залужний повідомив, що рішення буде скасоване.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На засіданні з військовими Зеленський заслухав доповідь Залужного та звернув увагу на те, що суб’єктом формування державної політики в цьому питанні є Міноборони, а обмежувати конституційні права громадян під час воєнного стану може уряд своїми актами. 
  • Президент доручив скасувати ухвалений Генштабом ЗСУ порядок для доопрацювання зі збереженням обороноздатності країни.
  • Доповнено. Генштаб України скасовує рішення про видачу дозволів на виїзд з області військовозобовʼязаним та відправить його на допрацюювання, повідомив головнокомандувач ЗСУ Залужний після наради у президента.
  • Оновлений документ розроблять на основі змін до законів України, які регулюють переміщення людей в умовах воєнного стану. За словами Залужного зазначив, що наявна законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективної мобілізації.

Контекст

Генштаб ЗСУ 5 липня повідомив, що розробив Порядок надання дозволу на виїзд за межі місця проживання чи перебування громадянам України, які перебувають на військовому обліку, під час воєнного стану, адже таких дозволів вимагає закон.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пояснив, що призовники та військовозобов’язані, які планують виїзд за межі своїх районів та областей, у воєнний час мають брати дозволи у територіальних центрах комплектування.

Зеленський у вечірньому відеозверненні обурився, що такі рішення приймають без нього.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні