Категорія
Новини
Дата

Зеленський попросив Байдена не вводити санкції проти Абрамовича – WSJ

Президент України Володимир Зеленський попросив Джо Байдена виключити російського олігарха Романа Абрамовича з уже підготовленого списку санкцій, щоб той міг продовжити бути посередником у переговорах з Росією. Про це пише The Wall Street Journal.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Зеленський у нещодавній телефонній розмові порадив Байдену почекати із запровадженням санкцій щодо олігарха, який може виявитися важливим посередником із Росією у сприянні мирним переговорам, повідомляють джерела видання.
  • «Ми не збираємося зачитувати приватні розмови між президентом Байденом та президентом Зеленським», – заявила прессекретар Ради національної безпеки Білого дому Емілі Хорн. Мінфін не відповів на запит про коментар.
  • «Для переговорів та на користь їх успіху марно коментувати процес чи участь пана Абрамовича», – йдеться в заяві представника росіянина.

Контекст:

Незвичайна консультація Байдена з Зеленським щодо цих та інших конкретних санкцій наголошує на зусиллях США щодо тісної координації з Києвом та іншими союзниками у приборканні російської влади, вважає видання.

Велика Британія та ЄС запровадили санкції проти Абрамовича через його зв’язок із Путіним і заморозили активи олігарха в своїх юрисдикціях.

Декілька британських та європейських чиновників сказали виданню, що нічого не знають про якісь прохання Зеленського не вводити санкції проти Абрамовича.

Деякі українські чиновники та чиновники з інших країн Заходу відзначили, що скептично оцінюють те, наскільки глибоко Абрамович залучений до переговорів.

Абрамович — колишній нафтовий магнат, власник лондонського футбольного клубу «Челсі», кількох яхт та розкішних будинків у США та Великій Британії.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні