Категорія
Новини
Дата

Зеленський закликав до обговорення нової української доктрини. Які основні орієнтири

1 хв читання

Президент Володимир Зеленський запропонував почати загальнонаціональне обговорення нової української доктрини, щоб визначити пріоритети майбутньої трансформації держави. Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді у День Конституції, 28 червня.

Ключові факти

  • «Як Конституція закладає основи, ми потребуємо доктрини для нашої держави. Ясної, не розмитої, сміливої доктрини. Для України, яка іде до перемоги», – йдеться у повідомленні Зеленського у Telegram-каналі. 
  • Президент вважає, що доктрина має відповідати на всі фундаментальні питання «про Україну та наше майбутнє – і нам самим, і нашим сусідам, і кожному в світі». 
  • «Сьогодні запропонував до обговорення, загальнонаціонального обговорення, основні орієнтири майбутньої української доктрини. Нам потрібне спільне бачення того, якою бути Україні перемоги», – йдеться у повідомленні.
  • Президент 28 червня виступив із цією програмою у парламенті. За його словами, після обговорення нової української доктрини у Верховній Раді, у громадах, після дискусій на різних майданчиках її буде розроблено, а її текст затвердить на своєму засіданні Рада національної безпеки і оборони.
  • Президент запропонував до початку загальнонаціональної дискусії про українську доктрину пʼять основних орієнтирів:
  1. Філософія перемоги.
  2. Глобальність української безпеки.
  3. Політика героїв.
  4. Політика справедливості.
  5. Трансформація за 10 років (нова зовнішня політика, економіка, відносини між державою і суспільством, розвиток територій, освіта та наука, культура, рівень безпеки та свободи в Україні).

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні