Категорія
Новини
Дата

Зеленський закликав до обговорення нової української доктрини. Які основні орієнтири

Президент Володимир Зеленський запропонував почати загальнонаціональне обговорення нової української доктрини, щоб визначити пріоритети майбутньої трансформації держави. Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді у День Конституції, 28 червня.

Ключові факти

  • «Як Конституція закладає основи, ми потребуємо доктрини для нашої держави. Ясної, не розмитої, сміливої доктрини. Для України, яка іде до перемоги», – йдеться у повідомленні Зеленського у Telegram-каналі. 
  • Президент вважає, що доктрина має відповідати на всі фундаментальні питання «про Україну та наше майбутнє – і нам самим, і нашим сусідам, і кожному в світі». 
  • «Сьогодні запропонував до обговорення, загальнонаціонального обговорення, основні орієнтири майбутньої української доктрини. Нам потрібне спільне бачення того, якою бути Україні перемоги», – йдеться у повідомленні.
  • Президент 28 червня виступив із цією програмою у парламенті. За його словами, після обговорення нової української доктрини у Верховній Раді, у громадах, після дискусій на різних майданчиках її буде розроблено, а її текст затвердить на своєму засіданні Рада національної безпеки і оборони.
  • Президент запропонував до початку загальнонаціональної дискусії про українську доктрину пʼять основних орієнтирів:
  1. Філософія перемоги.
  2. Глобальність української безпеки.
  3. Політика героїв.
  4. Політика справедливості.
  5. Трансформація за 10 років (нова зовнішня політика, економіка, відносини між державою і суспільством, розвиток територій, освіта та наука, культура, рівень безпеки та свободи в Україні).

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні