Категорія
Новини
Дата

Зеленський звернувся до українців: «Готовність України захищати свою державність, наша солідарність один з одним і хоробрість зламали сценарій окупації нашої країни»

Своє звернення Президент розпочав з того, що підкреслив, що світ побачив, що українці сильні, могутні, сміливі та діють на своїй рідній землі і нікому ніколи її не віддадуть, ніколи не зрадять. «Не дивно, що у таких великих людей друзі потужніші, ніж вороги», – сказав Зеленський.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Упродовж дня Президент щогодини говорив з лідерами різних держав: Італії, Індії, Туреччини, Азербайджану, Швейцарії, Греції та Нідерландів. 

Зокрема, він відзначив надзвичайний результат у відносинах з Італією: «Це справді нова глава для наших держав, – сказав Зеленський. – Розмова з Маріо Драгі, премʼєрміністром Італійської республіки, розставила все на свої місця».

З президентом Туреччини Реджеп Ердоганом Зеленський обговорив важливість заборони проходу військових кораблів Росії через Босфорську протоку. А з Ільхамом Алієвим, президентом Азербайджану, говорили про нестачу нафти та нафтопродуктів в Україні. «Тепер все буде», – запевнив Зеленський.

Він відзначив, що Алієв та Ердоган запропонували організувати переговори з Росією. «Це можна тільки привітати, – сказав Зеленський. – Відчувається, що Україна здобула щирість та увагу всього нормального світу».

Він відзначив вагомий внесок українських дипломатів, які змогли переконати лідерів інших країн у необхідності відключення Росії від глобальної фінансової цивілізації — міжнародної міжбанківської системи передачі та проведення платежів SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications). 

«Маємо цю важливу перемогу, – зазначив Зеленський. – Це мільярди і мільярди збитків для Росії, конкретна ціна за підле вторгнення в нашу державу».

Президент України розповів, що поспілкувався з лідерами церков та релігійних спільнот України, зокрема з його святістю Папою Римським Франциском. «Абсолютно всі лідери моляться за наших захисників», – сказав Зеленський. 

Він згадав дівчинку, яка народилась 25 лютого у київському метрополітені, яке зараз використовується як укриття. І завершив своє звернення наступними словами: 

«Ми будемо боротись стільки, скільки потрібно, щоб звільнити нашу країну. Якщо діти вже народжуються в укриттях, коли триваються постійні обстріли, то у ворога немає жодного шансу у цій беззаперечно народній війні». 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні