Юрій Гусєв /пресслужба ДК "Укроборонпром"
Категорія
Новини
Дата

Зеленський звільнив Гусєва з посади гендиректора ДК «Укроборонпром»

Юрій Гусєв Фото пресслужба ДК "Укроборонпром"

Президент Володимир Зеленський звільнив Юрія Гусєва з посади гендиректора ДК «Укроборонпром». Відповідний указ від 27 червня опублікований на сайті Офісу президента. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Звільнити Гусєва Юрія Веніаміновича з посади генерального директора Державного концерну «Укроборонпром» згідно з поданою заявою», – йдеться в тексті документа.
  • Коментуючи своє звільнення, Гусєв зазначив: «Президент України Володимир Зеленський доручив і довірив мені реформу «Укроборонпрому». 4 травня уряд утворив акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість», а відтак крок до перетворення державного концерну «Укроборонпром» у сучасну високотехнологічну оборонну компанію зроблено. Я радий, що велика війна не зупинила нашу команду на цьому шляху і що нам таки вдалося це зробити».

Контекст

Президент Зеленський призначив Гусєва гендиректором «Укроборонпрому» у грудні 2020 року.

У 2014-2016 роках Гусєв був заступником міністра оборони України. З липня 2019 року очолював Херсонську обласну державну адміністрацію. 

26 червня співрозмовники Forbes в Мінстратегпромі повідомили, що замість Гусєва гендиректором держконцерну буде призначено Германа Сметаніна

За даними джерел ЕП, головною причиною звільнення Гусєва стало те, що він «провалив ракетну програму». «Гусєв у ракетній програмі був не просто наглядачем як голова концерну, а безпосереднім координатором. Там завал. Є ще «дрон на 1000 кілометрів», але його ніхто не може знайти, де він і хто його випускає. А президент запитує: «Де ракети? Де дрони?», – сказав співрозмовник з оточення президента.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні