Категорія
Новини
Дата

Кабмін змінює керівництво «Укроборонпрому». Що про це відомо

Уряд змінює керівництво ДК «Укроборонпром» – замість Юрія Гусєва генеральним директором держконцерну буде призначено Германа Сметаніна. Про це Forbes повідомили співрозмовники в Мінстратегпромі.  

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними джерел, Кабмін 26 червня затвердив на посаді керівника держконцерну 31-річного Сметаніна, який до цього займав посаду гендиректора держпідприємства «Заводу імені Малишева» (Харків) і має 9 років виробничого досвіду.
Кабмін змінює керівництво «Укроборонпрому». Що про це відомо /Фото 1

Герман Сметанін. Фото: сторінка в Facebook

  • Речниця «Укроборонпрому» Наталія Сад в коментарі Forbes сказала, що документів щодо призначення нового очільника у відомстві ще немає, «але це не означає, що вони не зʼявляться». «Я згідна вірити документам, особливо під час повномасштабної війни», – додала вона.
  • Видання ЕП пише, що Зеленський поставив Сметаніну три головні завдання: збільшити кількість виробництва всього озброєння, почистити галузь від корупції і довести до кінця реформу оборонки. 
  • Крім того, від Сметаніна очікують скорочення витрат і штату управляючої структури, щонайменше на 20%. Станом на зараз утримання самого концерну без урахування виробництва обходиться у 450 млн грн на рік, зазначає видання.

Контекст

Президент Володимир Зеленський призначив Юрія Гусєва гендиректором «Укроборонпрому» у грудні 2020 року.

У 2014-2016 роках Гусєв був заступником міністра оборони України. З липня 2019 року очолював Херсонську обласну державну адміністрацію. Кандидат економічних наук, громадський і політичний діяч.

Як зазначають джерела ЕП, головною причиною звільнення Гусєва стало те, що він «провалив ракетну програму». «Гусєв у ракетній програмі був не просто наглядачем як голова концерну, а безпосереднім координатором. Там завал. Є ще «дрон на 1000 кілометрів», але його ніхто не може знайти, де він і хто його випускає. А президент запитує: «Де ракети? Де дрони?», – каже співрозмовник з оточення президента.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні