Категорія
Новини
Дата

США розслідують витік конфіденційних даних Баффета, Безоса, Блумберга, Маска та інших. Журналісти звинуватили їх у недостатній кількості сплаченого податку на дохід (Уточнено)

Видання ProPublica опублікувало конфіденційні дані Податкової служби США (IRS), заявивши, що мільярдери віддають державі замало податку на дохід. Адміністрація президента США Джо Байдена заявила, що розслідує витік даних, пише CNN.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • ProPublica отримало податкові декларації кількох тисяч найбагатших американських бізнесменів. Журналісти проаналізували їхні податкові декларації за понад 15 років і зробили висновок, що 25 найбагатших громадян платили значно менший податок на дохід, ніж повинні були за загальними правилами.
  • Зокрема, у список 25 увійшли гендиректор Berkshire Hathaway Уоррен Баффет, голова Amazon Джефф Безос, колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг і глава Tesla Ілон Маск.
  • ProPublica порівняли дані в податковій звітності з оцінками Forbes про те, наскільки капітал мільярдерів зріс за той чи інший рік, і підрахували реальну податкову ставку для кожного з них.
  • За даними журналістів, при сумарному зростанні статків на $401 млрд з 2014-го до 2018 року мільярдери сплатили 3,4% федерального податку, або $13,6 млрд.
  • За даними журналістів, для деяких мільярдерів ставка виявилася нижче 1%, а деякі і зовсім не платили податок на дохід.
  • Менше всіх щодо власних доходів заплатив Баффетт – $23,7 млн ​​проти зростання статків на $24,3 млрд, що еквівалентно реальній податковій ставці 0,1%.
  • Реальна податкова ставка Безоса з 2014-го по 2018 рік склала 0,98%. 2007 року Безос взагалі не платив податок на дохід, а 2011-го навіть отримав від держави субсидію на $4000, стверджують журналісти.
  • Реальна ставка для глави Tesla склала 3,27%. У 2018 році Маск взагалі не платив податків, повідомляє ProPublica.
  • Прессекретар Мінфіну США Лілі Адамс заявила про незаконність «несанкціонованого розкриття конфіденційної урядової інформації». Вона повідомила, що справу передано управлінню Генерального інспектора казначейства з питань податкової адміністрації (TIGTA), а також ФБР і прокуратурі округу Колумбія.

Контекст

Адміністрація президента США Джо Байдена виступає за збільшення податкового тягаря для багатих американців. Зокрема, планується майже вдвічі збільшити граничну ставку податку на приріст капіталу для тих, хто заробляє понад $1 млн – з нинішніх 20% до 39,6%, пише Bloomberg. За рахунок цього планується покрити більшу частину соціальних видатків у рамках «Американського плану порятунку».

Республіканці наполягають на збереженні податкових пільг 2017 року, введених експрезидентом Дональдом Трампом. Вони стверджують, що нинішня система приросту капіталу заохочує заощадження і сприяє економічному зростанню в майбутньому.

В новині уточнено тип податку, який недоплачують мільярдери.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні