Категорія
Новини
Дата

Золото-валютні резерви Росії можуть передати на відновлення України. Скільки може отримати держава

Міністерство економіки України спільно з урядами інших країн шукають механізм передачі Україні $415 млрд арештованих золото-валютних резервів центробанку Росії. Про це сказав перший заступник міністра економіки Денис Кудін, передає Укрінформ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • «Західні уряди вже арештували золото-валютні резерви центробанку Російської Федерації — $415 млрд. По суті цієї суми достатньо, щоб перекрити оці прямі єдиноразові втрати. Ми розраховуємо, що найближчим часом спільно з урядами інших країн ми знайдемо юридичний механізм, яким чином можуть надійти ці гроші Україні для відновлення і компенсацій», — цитує Кудіна Укрінформ.
  • Він додав, що також Росія повинна буде виплатити репарації Україні після капітуляції РФ.

Контекст:

24 лютого президент Російської Федерації Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові обʼєкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

Від початку війни Росія завдала збитків українській інфраструктурі на $119 млрд. Найбільше від обстрілів постраждала інфраструктура Маріуполя, Чернігова, Харкова тощо. Станом на 10 березня, у Харкові та області від обстрілів російських окупантів постраждали 472 будинки.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні