Категорія
Новини
Дата

Золото-валютні резерви Росії можуть передати на відновлення України. Скільки може отримати держава

1 хв читання

Міністерство економіки України спільно з урядами інших країн шукають механізм передачі Україні $415 млрд арештованих золото-валютних резервів центробанку Росії. Про це сказав перший заступник міністра економіки Денис Кудін, передає Укрінформ.

Ключові факти:

  • «Західні уряди вже арештували золото-валютні резерви центробанку Російської Федерації — $415 млрд. По суті цієї суми достатньо, щоб перекрити оці прямі єдиноразові втрати. Ми розраховуємо, що найближчим часом спільно з урядами інших країн ми знайдемо юридичний механізм, яким чином можуть надійти ці гроші Україні для відновлення і компенсацій», — цитує Кудіна Укрінформ.
  • Він додав, що також Росія повинна буде виплатити репарації Україні після капітуляції РФ.

Контекст:

24 лютого президент Російської Федерації Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові обʼєкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

Від початку війни Росія завдала збитків українській інфраструктурі на $119 млрд. Найбільше від обстрілів постраждала інфраструктура Маріуполя, Чернігова, Харкова тощо. Станом на 10 березня, у Харкові та області від обстрілів російських окупантів постраждали 472 будинки.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні