20+5 найбільших інвесторів країни
Категорія
Рейтинги
Дата

20+5 найбільших інвесторів країни

Forbes уперше презентує рейтинг найбільших інвесторів країни. Хто інвестував у розвиток бізнесу та економіки найбільше за два роки повномасштабної війни?

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

У 2024 році у Старокостянтинові на Хмельниччині запрацює один із найбільших олійноекстракційних заводів у Європі. Агрохолдинг Kernel Андрія Веревського почав будувати його ще пʼять років тому. Війна не зупинила Веревського: підприємство вартістю $278 млн добудовують під щотижневими атаками російських ракет та «шахедів».

Kernel – не одинак: український бізнес не відмовився від розвитку і підтверджує свої наміри мільярдними інвестиціями. Топ-20 учасників цього рейтингу вклали під час великої війни у розвиток бізнесу 173 млрд грн ($5 млрд).

Чому це важливо? Капітальні інвестиції – це не лише про розвиток компаній, це про зростання і майбутнє економіки. Частка інвестицій у ВВП упродовж пʼяти довоєнних років становила у середньому 15%. Нормою так званого розширеного відтворення є показник у 20% і вище. Якщо менше – економіка проїдає власне майбутнє. Фактично це означає повільне згортання економічних перспектив країни. У 2023 році завдяки активності бізнесу і значним держінвестиціям, насамперед в оборону, цей показник становив 17%.

Інші рейтинги
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні