Мільярдери США /колаж Анастасія Левицька
Категорія
Найбагатші
Дата

Династії-декамільярдери на $1,3 трлн. Рейтинг Forbes найбагатших родин США зі статками у понад $10 млрд

Найбагатші родини США Фото колаж Анастасія Левицька

Forbes представляє рейтинг американських династій зі статками у понад $10 млрд. У 2020-му, коли Forbes востаннє рахував статки найбагатших родин США, лише у 36 родин було $10 млрд чи більше. Наразі ж відбір пройшли 44 династії, загальний капітал яких складає $1,3 трлн.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Нафтовий барон Джон Рокфеллер та перший американський мільярдер, зʼявився у списку найбагатших за версією Forbes у 1918-му. Тоді цей рейтинг склав сам засновник журналу Forbes — Берт Форбс. На той час власний капітал Рокфеллера становив $1,2 млрд — це близько $25 млрд сьогодні.

До своєї смерті у 1937-му він роздав приблизно $11 млрд (за сьогоднішнім курсом), а решту залишив своїм спадкоємцям. Понад 200 з них продовжують традицію батька-засновника і віддають гроші на благодійність через Rockefeller Foundation ($5,3 млрд чистих активів). А спільний статок родини сьогодні оцінюється у $10,3 млрд. Цього виявилося достатньо, щоб опинитися на 42 місці першого рейтингу Forbes «Династії-декамільярдери».

44 династії на $1,3 трлн

Ринки та оцінки активів регулярно злітають до небес, а кількість мільярдерів росте щодня, тому Forbes вирішив підвищити планку і створити рейтинг родин зі статками $10 млрд і більше. Відбір пройшли 45 династій, загальний капітал яких становить $1,3 трлн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні