Категорія
Світ
Дата

Forbes Digital

Розклад у Конгресі, стратегія Байдена і плани Трампа. Інтервʼю про залаштунки політики США з Дагом Клейном, аналітиком Razom for Ukraine та Atlantic Council

11 хв читання

Даг Клейн, політичний аналітик Razom for Ukraine та Atlantic Council /Razom for Ukraine

Даг Клейн, політичний аналітик Razom for Ukraine та Atlantic Council Фото Razom for Ukraine

Які висновки треба зробити з піврічної затримки допомоги з США? Якими для України можуть бути другі президентські терміни Джо Байдена та Дональда Трампа? Розповідає політичний аналітик Razom for Ukraine Даг Клейн.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

З осені 2023-го Україна потрапила у вир турбулентності американської політики. Затримка зі схваленням допомоги у Конгресі призвела до втрати Авдіївки та просувань Росії на сході. Заборону на удари по РФ американською зброєю Білий дім зняв лише після повторного вторгнення РФ на Харківщині.

Далі ситуація може загостритись, оскільки виборча кампанія у США набирає обертів. Уже 27 червня на перших дебатах зустрінуться Дональд Трамп і Джо Байден, головні претенденти на крісло в Овальному кабінеті.

Допомогти Україні у нестабільному Вашингтоні намагається організація Razom for Ukraine – група активістів та аналітиків, які адвокатують допомогу Києву серед американських громадян і безпосередньо переконують конгресменів на Капітолійському пагорбі.

Зараз делегація Razom зустрічається в Києві з українськими чиновниками та цивільним сектором. Forbes Ukraine розпитав про залаштунки американської політики Дага Клейна, який також є запрошеним науковим співробітником Atlantic Council – одного з найбільших американських think-tank.

Про уроки з затримки допомоги в Конгресі

Яким урокам навчила затримка допомоги в Конгресі?

Ключовий – серйозна допомога США неможлива без двопартійної підтримки. Українське питання було одним із небагатьох у поляризованій американській політиці, над яким члени Конгресу могли працювати разом.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд