Категорія
Свій бізнес
Дата

Forbes Digital

Найкращі місця для бізнесу в Румунії 2024 року. Рейтинг Forbes România

6 хв читання

Найкращі місця для бізнесу в Румунії 2024 року /Getty Images

Найкращі місця для бізнесу в Румунії 2024 року Фото Getty Images

Румунія – це країна Євросоюзу, яка відкрила свої кордони для українських біженців після повномасштабного вторгнення Росії. Вона ж є потенційним ринком для підприємців з України, які відчувають, що готові вийти на міжнародний рівень. Forbes România підготував рейтинг найкращих для бізнесу жудців, які є аналогами наших областей 

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Рейтинг найкращих жудців, або румунських областей, для бізнесу було складено за допомогою методології, яку використовує американське видання журналу Forbes. Вона заснована на аналізі найбільш релевантних макроекономічних і соціально-економічних показників. Методологію було скориговано, щоб краще відображати специфіку румунської економіки. 

Так, критеріями, що використовувалися при оцінці привабливості жудців, були внутрішній валовий продукт, прямі іноземні інвестиції, чиста середньомісячна зарплата, рівень безробіття, кількість активних компаній, обіг і отриманий чистий прибуток, модернізована автомобільна і залізнична інфраструктури, авіасполучення, а також кількість житлової забудови і навчальних закладів.

Значення були скориговані відповідно до чисельності населення кожного жудця, а додаткові бали отримали ті, де є аеропорти і де більше проєктів «розумних» міст.

Використано інформацію Національної комісії зі стратегії та прогнозування, Національного інституту статистики, Торгового реєстру, Termene.ro та Асоціації аеропортів Румунії (AAR).

1. Бухарест (муніципалітет)

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні