Категорія
Свій бізнес
Дата

Forbes Digital

Звіти щомісяця і податки наперед. Що новий податковий закон змінює для підприємців? Експлейнер Forbes із коментарями юристів

4 хв читання

Єдиний податок, військовий збір ФОП, ЄСВ, ПДФО /Getty Images

Getty Images

Верховна Рада розблокувала закон про підвищення податків. Що зміниться для бізнесу в звітуванні та сплаті податків? Forbes розібрав документ з юристами Juscutum і Axon Partners

Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго». 

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

10 жовтня 2024 року Верховна Рада прийняла в другому читанні закон про підвищення податків. Він вводить військовий збір для ФОП та збільшує його ставку для юросіб з 1,5% до 5%, йдеться в тексті закону, який опублікував на своєму Telegram-каналі голова фінансового комітету Данило Гетманцев. Для всіх підприємців, крім ФОП третьої групи, запроваджено щомісячну звітність з усіх податків. У роздрібній торгівлі пальним та валютою податок на прибуток стає фіксованим та має бути сплаченим частинами щомісяця.

Під час голосування в другому читанні парламент провалив кілька поправок, ключову – з дотаціями для ФОПів і е-резидентів. Як влада вирішить питання з неприйнятими змінами? «Закон підпишуть без них», – відповів на запит Forbes заступник голови фінансового комітету Ярослав Железняк.

Що зміниться для бізнесу і коли закон вступить в дію?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд