Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Військовий збір 5%, податок для банків та провалені пільги для ФОП. Скільки бюджету принесе підвищення податків та чи очікувати нових змін? Розбір Forbes

4 хв читання

Військовий збір 5%, податок для банків та провалені пільги для ФОП. Скільки бюджету принесе підвищення податків та чи очікувати нових змін? Розбір Forbes /Колаж Forbes Україна

Колаж Forbes Україна

Депутати підтримали в цілому доопрацьований урядовий законопроєкт про рекордне підвищення податків. До кінця року він має принести у бюджет понад 23 млрд грн. Документ не сподобався українському бізнесу. Чому уряд, Рада та підприємці не знайшли порозуміння та на які зміни чекати?

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Вранці, 10 жовтня, парламент підтримав підвищення податків, зокрема збільшення військового збору з 1,5% до 5% та двократне збільшення податку на прибуток для банків – до 50%. 

За три дні до голосування проти законопроєкту виступила низка українських підприємців. Ключова теза бізнесу – уряд має сконцентруватися на детінізації економіки та максимально скоротити видатки бюджету. Серед окремих пропозицій було й підвищення мінімальної заробітної плати.  

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд