Дмитро Спітковський, «Інтергал-Буд» /надано пресслужбою
Категорія
Компанії
Дата

«Частка «єОселі» у продажах – 25–30%». Голова наглядової ради «Інтергал-Буд» про ціни на житло, стан ринку офісної нерухомості та відкриття готелю в Києві. Інтерв’ю

Дмитро Спітковський, голова наглядової ради компанії «Інтергал-Буд» Фото надано пресслужбою

Чи зростуть ціни на житло в 2024 році, які збитки отримав «Інтергал-Буд» через пошкодження обʼєктів, чому компанія ще не відновила будівництво в Одесі – в інтерв'ю голови наглядової ради Дмитра Спітковського.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

«Інтергал-Буд» – один із найбільших забудовників України зі 170 зведеними будинками. Портфель компанії на 90% складає житлова нерухомість. Серед поточних проєктів у стадії будівництва – ЖК «Теремки», «Сирецькі сади», «Нивки-Парк», «Голосіївський» тощо у Києві, ЖК «Київський» у Чернівцях та ін.

У 2021 році забудовник вийшов у сегмент преміального житла з проєктом Intergal City в Києві. У Львові компанія будує ЖК бізнес-класу MillTown. 

Загалом на стадії будівництва у «Інтергал-Буд» перебуває понад 1 млн кв. м площ.

Решта 10% – офіси, соціальні обʼєкти, готелі. Зокрема, компанії належать готель Rius у Львові та ще не відкритий Grand Boulevard у Києві.

В інтерв’ю Forbes Спітковський, 50, підбиває підсумки 2023 року, розповідає, як помінялись покупці житла та орендарі офісів і що буде з цінами на квартири у 2024 році. 

Бесіду скорочено і відредаговано для зрозумілості.

Кому належить «Інтергал-Буд»

Компанію «Інтергал-Буд» заснував колишній народний депутат Володимир Зубик. Нині він значиться як кінцевий бенефіціар компанії «Ланстайм», випливає з даних YouControl. Вона займається купівлею та продажем власного нерухомого майна, наданням в оренду й експлуатацією власного чи орендованого нерухомого майна, йдеться в Опендатабот.

Зубик заснував «Ланстайм» разом із компанією з управління активами «Крістал Ессет Менеджмент», яка реалізує вже готову нерухомість «Інтергал-Буду». 

Дмитро Спітковський не розкриває деталей про власників. «Структура акціонерів – комерційна таємниця, хоча вона й доступна у публічних джерелах, – каже Спітковський. – Ми спілкуємося з ним (Володимиром Зубиком. – Forbes), але участі в операційній діяльності компанії він не бере».

У бізнесі групи «Інтергал-Буд» – близько 40 компаній. «БК «Інтергал-Буд» представляє бренд і є генеральним підрядником будівництв. На інші компанії групи оформлені земельні ділянки та проєкти.

Чистий дохід «БК «Інтергал-Буд» за 2023 рік – 959,2 млн грн, кінцевий бенефіціар компанії – громадянка Кіпру Юлія Мазманіду, за даними YouControl.

Чистий дохід «Крістал Ессет Менеджмент» за минулий рік сягнув 4,9 млрд грн, її кінцевий бенефіціар – Сергій Чумак. Він – бізнес-партнер Володимира Зубика, повідомляли «Наші гроші. Львів».

Чи був 2023 рік фінансово успішним для групи? Через складну структуру зі звітності не можна зробити однозначний висновок. Як змінилася частка ринку «Інтергал-Буд»?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні