Дмитро Спітковський, «Інтергал-Буд» /надано пресслужбою
Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

«Частка «єОселі» у продажах – 25–30%». Голова наглядової ради «Інтергал-Буд» про ціни на житло, стан ринку офісної нерухомості та відкриття готелю в Києві. Інтерв’ю

10 хв читання

Дмитро Спітковський, голова наглядової ради компанії «Інтергал-Буд» Фото надано пресслужбою

Чи зростуть ціни на житло в 2024 році, які збитки отримав «Інтергал-Буд» через пошкодження обʼєктів, чому компанія ще не відновила будівництво в Одесі – в інтерв'ю голови наглядової ради Дмитра Спітковського.

«Інтергал-Буд» – один із найбільших забудовників України зі 170 зведеними будинками. Портфель компанії на 90% складає житлова нерухомість. Серед поточних проєктів у стадії будівництва – ЖК «Теремки», «Сирецькі сади», «Нивки-Парк», «Голосіївський» тощо у Києві, ЖК «Київський» у Чернівцях та ін.

У 2021 році забудовник вийшов у сегмент преміального житла з проєктом Intergal City в Києві. У Львові компанія будує ЖК бізнес-класу MillTown. 

Загалом на стадії будівництва у «Інтергал-Буд» перебуває понад 1 млн кв. м площ.

Решта 10% – офіси, соціальні обʼєкти, готелі. Зокрема, компанії належать готель Rius у Львові та ще не відкритий Grand Boulevard у Києві.

В інтерв’ю Forbes Спітковський, 50, підбиває підсумки 2023 року, розповідає, як помінялись покупці житла та орендарі офісів і що буде з цінами на квартири у 2024 році. 

Бесіду скорочено і відредаговано для зрозумілості.

Кому належить «Інтергал-Буд»

Компанію «Інтергал-Буд» заснував колишній народний депутат Володимир Зубик. Нині він значиться як кінцевий бенефіціар компанії «Ланстайм», випливає з даних YouControl. Вона займається купівлею та продажем власного нерухомого майна, наданням в оренду й експлуатацією власного чи орендованого нерухомого майна, йдеться в Опендатабот.

Зубик заснував «Ланстайм» разом із компанією з управління активами «Крістал Ессет Менеджмент», яка реалізує вже готову нерухомість «Інтергал-Буду». 

Дмитро Спітковський не розкриває деталей про власників. «Структура акціонерів – комерційна таємниця, хоча вона й доступна у публічних джерелах, – каже Спітковський. – Ми спілкуємося з ним (Володимиром Зубиком. – Forbes), але участі в операційній діяльності компанії він не бере».

У бізнесі групи «Інтергал-Буд» – близько 40 компаній. «БК «Інтергал-Буд» представляє бренд і є генеральним підрядником будівництв. На інші компанії групи оформлені земельні ділянки та проєкти.

Чистий дохід «БК «Інтергал-Буд» за 2023 рік – 959,2 млн грн, кінцевий бенефіціар компанії – громадянка Кіпру Юлія Мазманіду, за даними YouControl.

Чистий дохід «Крістал Ессет Менеджмент» за минулий рік сягнув 4,9 млрд грн, її кінцевий бенефіціар – Сергій Чумак. Він – бізнес-партнер Володимира Зубика, повідомляли «Наші гроші. Львів».

Чи був 2023 рік фінансово успішним для групи? Через складну структуру зі звітності не можна зробити однозначний висновок. Як змінилася частка ринку «Інтергал-Буд»?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні