Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

«Держава втратила 6 млрд грн податків та дивідендів». Що залишилося від «Укрнафтобуріння» за вісім місяців простою? Перше інтервʼю СЕО компанії після судової перемоги над Держгеонадра 

5 хв читання

Олег Мальчик, голова правління «Укрнафтобуріння» /надано пресслужбою

Олег Мальчик, голова правління «Укрнафтобуріння». Фото надано пресслужбою

Мільярди гривень недоотриманого прибутку та 350 млн кубометрів невидобутого газу – ціна восьмимісячного простою компанії Ігоря Коломойського «Укрнафтобуріння», яка була передана в управління державній «Укрнафті». 6 серпня суд зобовʼязав Держгеонадра відновити спецдозвіл компанії на розробку Сахалінського родовища, одного з найперспективніших в Україні. Кому була вигідна зупинка компанії, як швидко вона зможе відновити видобуток та чи планує судитись за компенсацію збитків? Бліц-інтервʼю з головою правління «Укрнафтобуріння» Олегом Мальчиком. 

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Відчужена в бізнесмена Ігоря Коломойського і партнерів у держвласність компанія «Укрнафтобуріння» (УНБ) зупинила видобуток із 1 грудня 2023-го. З травня 2023-го УНБ перебуває в управлінні «Укрнафти», яку нині контролює держава.

Причина зупинки – рішення суду за позовом Держгеонадр про анулювання спецдозволу на видобуток на Сахалінському родовищі в Харківській області. Це родовище має одні з найбільших розвіданих у країні запасів газу – 15 млрд кубометрів.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд