Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Другий після Kernel. Черговий український агрохолдинг «Овостар», який продає яйця під брендом «Ясенсвіт», іде з Варшавської біржі. Чи буде новий скандал?

3 хв читання

«Овостар Юніон» наприкінці серпня оголосив про завершення процедури squeeze-out та вихід з Варшавської фондової біржі. /Getty Images

«Овостар Юніон» наприкінці серпня оголосив про завершення процедури squeeze-out та вихід з Варшавської фондової біржі. Фото Getty Images

Один із найбільших в Україні виробників яєць «Овостар», мажоритарними власниками якого є бізнесмени Віталій Вересенко та Борис Бєліков, оголосив про делістинг з Варшавської фондової біржі. Kernel, який заявив про вихід з біржі навесні 2023-го, через це досі судиться з міноритаріями. Один із міноритаріїв «Овостару» теж планує оскаржити делістинг компанії в суді. Чому українські агрохолдинги йдуть з біржі?

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Агрохолдинг «Овостар Юніон» – один із найбільших виробників курячих яєць в Україні з часткою 13,2%. Він продає яйця під брендом «Ясенсвіт».

Наприкінці серпня «Овостар» оголосив про завершення процедури squeeze-out та вихід з Варшавської фондової біржі, де був присутній з 2011 року. Викуп акцій, за підрахунками Forbes, коштував мажоритаріям 19,1 млн злотих. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд