Нестача кадрів займає перше місце серед проблем рестораторів, каже співвласник та CEO української компанії з автоматизації закладів Poster Родіон Єрошек. Причини – мобілізація та міграція населення. Найскладніше закрити вакансії лінійного персоналу – кухарів, офіціантів, що підтверджують дослідження та ресторатори. Які креативні шляхи обирає ринок для подолання кризи?
Новий номер Forbes Ukraine: 202 найбільші приватні компанії та 303 ефективних СЕО. Замовляйте та отримуйте два журнали за ціною одного!
Кількість вакансій для кухарів у вересні 2024 року збільшилась на 39% відносно лютого 2022-го, офіціантів – на 40%, свідчать дані Work.ua, представлені під час ресторанної конференції Salt 2024. Гірша ситуація з іншими спеціальностями – пекарів та кондитерів почали шукати на 44% частіше, барменів – на 116%.
Аби конкурувати на ринку за персонал, доводиться креативити та вигадувати додаткові мотиваційні програми, розповідає керівник HR-відділу Lviv Croissants Назар Алексевич.
Ви знайшли помилку чи неточність?
Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.