Категорія
Новини
Дата

Компанія власника Eva та Varus планує інвестувати у запуск заводу «Вінницяпобутхім» 400 млн грн. Він простоював понад рік

Компанія «Крайтекс-Сервіс» відновила виробництво на підприємстві «Вінницяпобутхім» лінійки засобів для чищення. У його відновлення компанія власника Eva та Varus Руслана Шостака і Валерія Кіптика планує інвестувати 400 млн грн, розповів Forbes директор «Крайтекс-Сервіс» Сергій Зайков.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У липні 2023 року на потужностях підприємства «Вінницяпобутхім» на український ринок вийде лінійка засобів для чищення із 100 найменувань. У наступні чотири роки кількість найменувань продукції збільшиться у вісім разів, прогнозує Зайков.
  • За його словами, підготовчі роботи для запуску виробництва тривали три місяці. «Крайтекс-Сервіс» планує інвестувати в підприємство «Вінницяпобутхім» близько 400 млн грн. Ці кошти потрібні на операційні витрати, сировину, запаси в процесі виробництва, запаси готової продукції та дебіторську заборгованість, пояснив Зайков.
  • У перший рік роботи «Вінницяпобутхім» компанія планує сплатити податків на 100 млн грн, а до 2026 року сума щорічних платежів має зрости у три рази, прогнозує гендиректор «Крайтекс-Сервіс».

«Крайтекс-Сервіс»

Компанія «Крайтекс-Сервіс» заснована у 2007 році. Вона спеціалізується на дистрибуції товарів побутової хімії, косметики, засобів гігієни. «Крайтекс-Сервіс» співпрацює з транснаціональними постачальниками – LʼOreal, Henkel, Unilever, Johnson & Johnson, BIC, Schwarzkopf.

За даними сервісу Опендатабот, власником ТОВ «Крайтекс-Сервіс» є кіпрська компанія «Мураніч Холдінгз Лімітед». Її кінцевий бенефіціарний власник – засновник мереж Eva і Varus Руслан Шостак і Валерій Кіптик.

За даними фінансової звітності, дохід «Крайтекс-Сервіс» за підсумками 2022 року перевищив 1,7 млрд грн, чистий прибуток – 8,4 млн грн, активи компанії на кінець 2022 року перевищували 980,4 млн грн.

Контекст

У липні 2022 року активи ПрАТ «Вінницяпобутхім», які належали російській компанії «Невська косметика», арештували та передали в управління АРМА. Зокрема, під арешт потрапили земельні ділянки і торговельні марки, власником яких є «Невська косметика»: «Ушастый нянь», «Лотос», «Ворсинка», «Мистер Чистер», ВПХ, «Макс», Index, NC, NevskayaNCCosmetika, кошти на рахунках.

За результатами конкурсного відбору управителем активів підприємства, яке простоювало протягом 18 місяців, стало TOB «Крайтекс-Сервіс». 

За дев’ять місяців 2022 року підприємство «Вінницяпобутхім» отримало 94,33 млн грн при 658,4 млн грн чистого доходу. За 2020 рік його чистий прибуток зріс на 4,3%, до 138 млн грн, при скороченні виторгу на 6,2%, до 878,3 млн грн.

Російська компанія «Невська косметика» придбала «Вінницяпобутхім» у її топменеджменту у 2006 році. За даними російського «Коммерсанта», купівля підприємства обійшлася компанії не менш ніж у $5 млн. 

В Україні у дочірнього підприємства російської компанії справи йшли не дуже добре. За даними ProConsulting, якщо 2019 року частка «Вінницяпобутхім» на українському ринку становила 10%, то у 2021-му – 5%. Падіння сталося через скорочення часток порошків «Лотос-М» та «Сарма», які втрачали позиції внаслідок конкуренції з брендами інших виробників та імпортерів продукції, зазначали в компанії ProConsulting.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні