Категорія
Новини
Дата

АРМА отримало понад 2 млрд грн активів «Вінницяпобутхім». Підприємство належить російській компанії «Невська косметика»

Заарештовані активи компанії «Вінницяпобутхім», що належить російському підприємству «Невська косметика», передали в управління АРМА. Йдеться про корпоративні права – 100% статутного капіталу на більш як 1,5 млрд грн, продукцію і сировину на більш як 500 млн грн, пише «Інтерфакс».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Кінцевим бенефіціаром підприємства є один із відомих російських олігархів із близького оточення президента РФ, власник російської косметичної корпорації», – повідомили в Офісі генерального прокурора.
  • Правоохоронці встановили, що менеджмент вінницького підприємства під час воєнного стану намагався приховати від націоналізації продукцію, діючи в інтересах російських власників. 
  • «Не маючи на це законних підстав, вони хотіли вивезти її, використовуючи символіку Червоного Хреста», – йдеться у повідомленні.
  • Згідно з ухвалою Печерського суду від 26 липня 2022 року, йдеться про АТ «Невська косметика». Її найбільшим співвласником із пакетом 38,34% є Володимир Плесовських. Крім того, у справі також проходить ТОВ «НКС-Груп» та його бенефіціарний власник Сергій Товмасян.
  • Згідно з судовою ухвалою, заарештовано також земельні ділянки і торговельні марки, власником яких є «Невська косметика»: «Ушастый нянь», «Лотос», «Ворсинка», «Мистер Чистер», ВПХ, «Макс», Index, NC, NevskayaNCCosmetika, кошти на рахунках.

Контекст

У липні стало відомо, що за ініціативи СБУ у Вінницькій області заарештовано активи російської компанії на більш ніж 2 млрд грн. Компанія, яку контролює російський бізнесмен і член партії «Єдина Росія», намагалася вивести свої активи від початку повномасштабного вторгнення РФ, ідеться у повідомленні спецслужби. За даними Forbes, йшлося про бізнесмена Володимира Плесовських і підприємство «Вінницяпобутхім».

Фірма спеціалізується на виготовленні побутової хімії. Топменеджмент підприємства намагався приховати від націоналізації готову продукцію й сировину, вивізши її на територію Одеської області, заявляють у СБУ.

«Вінницяпобутхім» за дев’ять місяців 2022 року отримала 94,33 млн грн за 658,4 млн грн чистого доходу. За 2020 рік її чистий прибуток зріс на 4,3%, до 138,04 млн грн, за скорочення виторгу на 6,2%, до 878,26 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні